ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER. Απαντά ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΒΑΛΕΡΙΟΣ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER. Απαντά ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΒΑΛΕΡΙΟΣ.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER.

Απαντά ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ-ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ  ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ ΒΑΛΕΡΙΟΣ.

 

-Κάθε πότε πρέπει να κάνω αποτρίχωση LASER?

 

Η αποτρίχωση LASER για να έχει αποτέλεσμα πρεπει να γίνεται ανα 1-2 μηνες ,οι συνεδριες που χρειάζονται σε σύνολο ποικίλουν ανάλογα με το σημείο του σώματος,το χρώμα του δέρματος και την τριχοφυία που υπάρχει.

 

-Ποσο διαρκεί μια αποτρίχωση με LASER?

 

Η  διάρκεια μιας συνεδρίας αποτρίχωσης LASER  ξεκινά από 5 λεπτά (για το άνω χείλος)εως και 60 λεπτά για όλο το σωμα(full body).

 

-Πονάει η αποτρίχωση με LASER?

 

H αποτρίχωση με  LASER δεν πονάει παρα δημιουργει μια ελάχιστη ενόχληση,αυτο βέβαια αλλάζει απο ανθρωπο σε ανθρωπο καθως η αισθηση πόνου είναι υποκειμενική στο δέρμα και αλλάζει αναλογα και απο τον άνθρωπο αλλά και απο τον τύπο του δέρματος,εαν υπαρχει ευαισθησια χρησιμοποιείται αναισθητικη κρέμα πριν το LASER  και ετσι δεν υπαρχει καμμια ενόχληση.

 

-Σε πόσες συνεδρίες θα δω διαφορά στην τριχοφυία αφου ξεκινήσω αποτρίχωση με  LASER?

 

Η διαφορά στην τριχοφυιά ειναι εμφανης μετά την πρώτη κιόλας συνεδρια  LASER όπου οι τρίχες γίνονται πιο αραιές,δηλαδή λιγοτερες σε αριθμό και πιο αδύναμες,σημαντικό είναι το μηχάνημα να είναι υψηλής τεχνολογίας, απο χωρα με εγκριση π.χ. Η.Π.Α όπου και εφευρέθη το LASER επισης και ο χρήστης  LASER να είναι έμπειρος Δερματολόγος .

 

Ειναι ίδιο το αποτέλεσμα στην αποτρίχωση LASER  σε όλα τα σημεία του σώματος?

 

Η αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης LASER κατά κανόνα ειναι παρόμοια σε όλα τα σήμεια του σώματος με εξαίρεση τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές στις γυναίκες που παρουσιάζουν τριχοφυία στο πρόσωπο και στο στήθος.Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται πλήρης ορμονικός έλεγχος και ο  Δερματολόγος σε συνεργασία με ιατρο Ενδοκρινολόγο θεραπεύει πιθανή υποκείμενη πάθηση που μπορεί να προκαλεί την τριχοφυία.(π.χ.συνδρομο πολυκυστικων οωθηκων)Επίσης στην περιοχή του μπικίνι στα σημειά του ημιβλενογόνου η τριχοφυία μπορεί να επιμείνει και να χρειαστεί παραπάνω συνεδρίες.

 

Εχει κάποια αλλη παρενέργεια στο σωμα το LASER αποτρίχωσης?

 

Tο LASER είναι ουσιαστικα μια δέσμη φωτός (φωτόνια με συγκεκριμένη ταχύτητα)σε συγκεκριμένο μήκος κύματος που επηρρεάζει αποκλειστικά και μόνο τις τρίχες,ετσι δεν έχει καμμία δράση στους μυες,λεμφαδένες ή τα εσωτερικά όργανα,η τεχνολογία του είναι επιστημονικα και ιατρικά αποδεδειγμένη και χρησιμοποιείται παγκοσμιως πανω απο 20 χρόνια απο ιατρους ανά τον κόσμο.Το LASER όταν λειτουργεί δημιουγεί μία λάμψη και ετσι κατα τη διαρκεια του LASER φοράμε ειδικά γυαλια με φίλτρα που προστατεύουν τους οφθαλμούς.

 

Εχώ σκοπό να μείνω έγκυος, να ξεκινήσω αποτρίχωση με LASER?

 

Ως Ιατρος,δεν θα συστηνα σε καμμια γυναικα να κανει οποιαδηποτε επεμβαση κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης,για ηθικούς λόγους και μόνο, ακόμα και εαν δεν επηρρεάζει το την εγκυμοσυνη  το LASER ,η ιατρική ηθική επισημαίνει οτι μια εγκυμονούσα καλό ειναι να αποφεύγει οποιαδήποτε αισθητική επέμβαση.

 

Ειμαι αντρας και θέλω να κάνω αποτρίχωση LASER ,θα έχω αποτέλεσμα?

 

Η αποτρίχωση γίνεται με θεαματικα αποτελεσματα και σε αντρες εφ οσον το μηχανημα LASER ειναι καταλληλο καθως και ο χειριστης του LASER, Δερματολόγος.Οι άντρες λόγω της ορμόνης που λέγεται τεστοστερόνη έχουν πιο έντονη και επίμονη τριχοφυία οποτε η μόνη διαφορά ειναι οτι θα χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες LASER απ ότι οι γυναίκες.

 

Μπoρεί να γίνει αποτρίχωση  LASER σε όλα τα σημεία του σώματος?

 

Η αποτρίχωση LASER μπορέι να γίνει σε όλα τα σημεία του δέρματος οπου υπάρχουν τρίχες ακόμη και στο πτερύγιο του ωτός, στα δάκτυλα των ποδιών,χωρις κανένα πρόβλημα.