Ενδοουρηθρικά κονδυλώματα

Ενδοουρηθρικά κονδυλώματα

Τα ενδοουρηθρικά κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν κατά τη μήκος της ουρήθρας του πέους προσβάλοντας ακόμα μέχρι και το έξω στόμιο της. Αποτελούν μείζον πρόβλημα υγείας για τον ασθενή που τα εμφανίζει διότι τις περισσότερες φορές δεν γίνονται αντιληπτά και μπορεί μακροπρόθεσμα μπορεί να πρόκαλέσουν σοβαρές  επιπλοκές στο κατώτερο ουροποιητικό σύστημα.

Η διάγνωση των ενδοουρηθρικών κονδυλωμάτων θα γίνει συνήθως κατα την κλινική εξέταση του έσω στομίου της ουρήθρας και κατά την ουρηθροσκόπηση του πέους.

Η θεραπεία των ενδουρηθρικών κονδυλωμάτων με την χρήση υπερπαλμικού laser CO2 αποτελεί θεραπεία εκλογής, επειδή η ακτίνα laser είναι ικανή να αφαιρέση τα κονδυλώματα κατά μήκος της ουρήθρας με απόλυτη ακρίβεια, χωρίς επιπλοκές, αναίμακτα και μη τραυματικά.
Η θεραπεία των ενδοουρηθρικών κονδυλωμάτων με laser γίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα με τοπική αναισθησία και ο ασθενής συνήθως δεν εμφανίζει υποτροπές μετά απο την θεραπεία τους.

 

Μετά απο την θεραπεία laser των ενδουρηθρικών κονδυλωμάτων ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές δραστηριότητες του.

Για ασθενεις που πασχουν απο σοβαρα νοσηματα του ανοσοποιητικου(HIV+,διαβητη LADA) και παρουσιαζουν κονδυλωματα,καλεστε αμεσα τον ιατρο στο κιν. 6936416644 για θεραπευτικες οδηγιες.