Κονδυλώματα

Ενδοουρηθρικά κονδυλώματα

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα είναι οξεία ιογενής πάθηση που οφείλεται στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων και προσβάλουν κατ’ εξοχήν τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας. Επίσης εμφανίζονται στον πρωκτό, στον πρωκτικό σωλήνα καθώς και ενδοουρηθρικά.

Είναι η πιο συχνή σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση στις μέρες μας και έχει λάβει μορφή επιδημίας.

Τα κονδυλώματα θυμίζουν στο γυμνό μάτι είτε ελιά (σπίλο) είτε κουνουπίδι σε μικρογραφία και είναι ιδιαίτερα μολυσματικά αφού η μετάδοσή τους, μπορεί να επέλθει από την άμεση επαφή του δέρματος κατά τη σεξουαλική πράξη.
Στον άνδρα τα κονδυλώματα εμφανίζονται κατά μήκος του πέους, στη βάλανο, στην ουρήθρα, στους όρχεις καθώς και στον πρωκτό.
Στη γυναίκα  τα κονδυλώματα εμφανίζονται στα έσω ή έξω χείλη του αιδοίου, στην κλειτορίδα, στην περιοχή του κόλπου καθώς επίσης και στην περιοχή του πρωκτού.

Τα κονδυλώματα προκαλούν αλλοιώσεις (καλοήθεις και κακοήθεις) στο δέρμα και στους βλεννογόνους της περιοχής του γεννητικού συστήματος ή/και της περιοχή του πρωκτού όπου εμφανίζονται. Μπορεί να είναι οξυτενή (ανευρίσκονται στους βλεννογόνους) , βλατιδώδη (ανευρίσκονται κύριως στο κερατινοποιημένο επιθήλιο) ή κηλιδώδη (ανευρίσκονται στους βλεννογόνους). Για να χαρακτηριστεί η λοίμωξη HPV κλινική, θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε αλλοίωση που να είναι ορατή με γυμνό μάτι.

Η χρήση του υπερπαλμικού laser CO2 αφαιρεί τα κονδυλώματα μέσω εξάχνωσης αναίμακτα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η εφαρμογή του αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αντιμετώπιση κονδυλωμάτων στην περιπρωκτική περιοχή, στα ενδοπρωκτικά κονδυλώματα καθώς και σε κονδυλώματα σε εκτεταμένη μορφή.

Για ασθενεις που πασχουν απο σοβαρα νοσηματα του ανοσοποιητικου(HIV+,διαβητη LADA) και παρουσιαζουν κονδυλωματα,καλεστε αμεσα τον ιατρο στο κιν. 6936416644 για θεραπευτικες οδηγιες.

» Περισσότερες πληροφορίες για τα κονδυλώματα, την πρόληψη και τη θεραπεία τους

Ενδοουρηθρικά κονδυλώματα Κονδυλώματα πέουςΚονδυλώματα πέους

VIDEOS:


Μελαχρωματικα μαύρα κονδυλωματα υποδυομενα μαύρες ελιές-σπιλους.
Μελαχρωματικα μαύρα κονδυλωματα που συνήθως εκλαμβανονται ως μελαγχωματικοι σπιλοι με αποτέλεσμα να μην πηγαίνει στον ιατρό ο ασθενής και οι βλάβες να αυξάνονται σε μέγεθος και αριθμό.Τα μελαγχωματικα κονδυλωματα είναι ιογενης πάθηση, μολυσματικηΠου χρήζει αντιμετώπισης και θεραπείας με laser.Πολλάκις η διάγνωση για να τεθεί χρειάζεται να γίνει βιοψια και pcr (έλεγχος DNA)

» Περισσότερες πληροφορίες για τα κονδυλώματα, την πρόληψη και τη θεραπεία τους