Κονδυλώματα πρωκτού

Κονδυλώματα στην περιοχή του πρωκτού 2

Κονδυλώματα πρωκτού

Τα κονδυλώματα συχνά μπορεί να εμφανιστούν στην περιοχή του πρωκτού καθώς και ενδοπρωκτικά. Ο συνηθέστερος τρόπος μετάδοσης είναι η σεξουαλική επαφή, ενώ υπάρχουν διάφοροι προδιαθεσιακοί παράγοντες που ευνοούν την εμφάνισή τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε συστηματικές παθήσεις (σακχαρώδης διαβήτης) ή λοιμώδεις παθήσεις (σύφιλη, HIV).
Τα κονδυλώματα μπορεί να μοιάζουν με κουνουπίδι σε μικρογραφία ή με ελιά (σπίλος) και να έχουν χρώμα ρόδινο, άσπρο ή καφέ. Πολλές φορές δεν προκαλούν πόνο ή ενόχληση και έτσι το πρόβλημα δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό από τον πάσχοντα, ενώ άλλες φορές προκαλούν αίσθημα κνησμού ή τσούξιμο στην περιοχή που εμφανίζονται.
Υποτύποι του ιού των κονδυλωμάτων δύνανται να προκαλέσουν προκαρκινικές βλάβες ενώ η μακροχρόνια παραμονή των κονδυλωμάτων χωρίς την κατάλληλη θεραπεία μπορεί να τα οδηγήσει σε καρκινωματώδη εξαλλαγή. Για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητο όταν υπάρχει η υποψία μόλυνσης από τον ιό των κονδυλωμάτων στην περιοχή του πρωκτού ή περιπρωκτικά να γίνεται άμεσα πρωκτοσκόπηση.
Η χρήση υπερπαλμικού laser CO2 αποτελεί θεραπεία εκλογής για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων στην περιοχή του πρωκτού καθώς και ενδοπρωκτικά.

Για ασθενεις που πασχουν απο σοβαρα νοσηματα του ανοσοποιητικου(HIV+,διαβητη LADA) και παρουσιαζουν κονδυλωματα,καλεστε αμεσα τον ιατρο στο κιν. 6936416644 για θεραπευτικες οδηγιες.

Κονδυλώματα στην περιοχή του πρωκτούΚονδυλώματα στην περιοχή του πρωκτού 2