Άρχικη Αισθητική Δερματ/γική Laser
Λεύκανση γεννητικών οργάνων PDF Εκτύπωση E-mail

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΡΩΚΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

 

Η μέθοδος λεύκανσης δέρματος γεννητικών οργάνων και περιπρωκτικής περιοχης έχει ένδειξη σε περιπτώσεις αντιαισθητικών μελαχρωματικών νησίδων οι οποίες εντοπίζονται περιπρωκτικά δηλαδη στην περιοχή γύρω από τον πρωκτό,στους γλουτούς ή στην περιοχή της βαλάνου,στην περιοχή του εφηβαίου ή του οσχέου.Ο λόγος αφαιρεσης ειναι καθαρα για αισθητικούς λόγους και δεν έχει να κάνει με παθολογική ένδειξη.Η μέθοδος γίνεται με δερματική απόξεση με LASER υπερπαλμικό CO2 διοξειδιου,αφαιρείται η επιφανειακή στοιβαδα του δέρματος στο σημείο δημιουργείται τραυματισμός και το δέρμα αναπλάθεται και αποκτα μια φυσιολογική λευκωπή χροιά.Σπάνια μπορεί σε κάποια σημεία να υπάρξει καποια επανεμφάνιση της μελανινης οπότε τοτε υπάρχει ένδειξη να κάνουμε επαναληπτική αγωγή.Δεν υπάρχει λόγος λήψης βιοψίας και έλεγχου για τα μελανοκύτταρα εκτος και αν γινει κλινική εκτίμηση με χαρτογράφηση και δερματοσκόπηση για λόγους ασφαλείας.Είναι μεθοδος απλη,πολύ ανεκτή και χωρίς παρενέργειες.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Εξάχνωση πόσθης PDF Εκτύπωση E-mail

ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΝΕΑΡΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΠΟΣΘΗΣ ΜΕ LASER CO2

AddThis Social Bookmark Button
 
Ελιές (Σπίλοι)
Το δέρμα σχεδόν κάθε ανθρώπου έχει ελιές. Οι ελιές, που επιστημονικά ονομάζονται σπίλοι, είναι στην μεγάλη πλειοψηφία τους καλοήθεις. Πρόκειται στην ουσία για υπερβολικές συναρθροίσεις δερματικών κυττάρων τα οποία εμφανίζονται σε κάποια σημεία του σώματός μας.

Στην περίπτωση που  μια ελιά (σπίλος) θεωρηθεί οτι είναι ύποπτη (αλλαγή της ελιάς ως πρός το σχήμα, το χρώμα ή/και το μέγεθος), κρίνεται απαραίτητη η επίσκεψη στον δερματολόγο. Εάν ο δερματολόγος κρίνει κλινικά οτι υπάρχει υποψία για μελάνωμα, αφαιρεί την ελιά με την κλασική μέθοδο που περιλαμβάνει χειρουργική τομή και τοποθέτηση ραμμάτων. Στη συνέχεια ο σπίλος ο οποίος αφαιρέθηκε εξετάζεται με το μικροσκόπιο από παθολογοανατόμο και γίνεται βιοψία για τεκμηρίωση. Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δίνεται από τον θεράποντα ιατρό στην πιθανότητα ύπαρξης οικογενειακού ιστορικού μελανώματος. Η αναπτυξη της τεχνολογιας τα τελευταια χρονια μας επιτρεπει να δουμε τους σπιλους οχι μονο κλινικα(με γυμνο ματι)αλλα και με το δερματοσκοπιο (χαρτοχραφηση σπιλων-dermoscopy) συμβαλλοντας στην πρωιμη διαγνωση και θεραπεια πολλων καρκινων του δερματος οπως το μελανωμα. Η δερματοσκοπηση ειναι μεθοδος εντελως ανωδυνη και μη επεμβατικη και ευχαριστη για τον ασθενη.
Η δερματοσκοπηση ή αλλιως χαρτογραφηση ολων των σπιλων του δερματος γινεται και με προληπτικο σκοπο για να παρακολουθησει ο δερματολογος τυχον αλλαγες που μπορει να επελθουν στους σπιλους η ακομη την εμφανιση νεων σπιλων με στοιχεια κακοηθειας, Η ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ Η ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΠΙΛΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑ ΕΤΟΣ Κ και ορισμενες φορες συχνοτερα, ιδιαιτερα σε ατομα υπηλος κινδυνου οπως σε περιπτωσεισ ατομων με συνδρομο πολλαπλων σπιλων.

ΔΕΡΜΑΤΟΣΚΟΠΗΣΗ


Στην περίπτωση που η ελιά είναι μεν καλοήθης αλλά επιθυμείτε την αφαίρεσή της επειδή σας ενοχλεί ή για αισθητικούς λόγους, προτείνεται η αφαίρεσή της με τη χρήση laser. Η μέθοδος αυτή υπερτερεί διότι αποφεύγουμε την τοποθέτηση ραμμάτων και επιτυγχάνουμε συνήθως άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Η χρήση υπερπαλμικού laser CO2 αφαιρεί την ελιά ανώδυνα με εξάχνωση, ενώ μετεπεμβατικά ενεργοποιείται η παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης που δρουν ευεργετικά ως προς την επούλωση.

 

Ελιά - σπίλος στην περιοχή του λαιμούΕξάχνωση σπίλου-ελιάς με laserΔέρμα μετά την αφαίρεση της ελιάς-σπίλου

 

Αφαίρεση ελιάς με laser από την περιοχή του λαιμού

 

 

Δέρμα μετά την αφαίρεση της ελιάς-σπίλου Δέρμα μετά την αφαίρεση της ελιάς-σπίλου

Αφαίρεση ελιάς με laser από την περιοχή της πλάτης

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Θηλώματα
Πρόκειται για μια αρκετά συνηθισμένη πάθηση του δέρματος. Τα μισχωτά θηλώματα αναφέρονται στην καθομιλουμένη ως «κρεατοελιές». Εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή του λαιμού, στο πρόσωπο, στις μασχάλες ή στους μηρούς ενώ με μικρότερη συχνότητα μπορεί να εμφανιστούν και σε διάφορα άλλα σημεία του ανθρώπινου δέρματος. Τα θηλώματα οφείλονται σε συγκεκριμένους γονότυπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων ΗΡV (Human Papilloma Virus). Είναι πάθηση μολυσματικής αιτιολογίας και μπορεί κανείς μέσα σε λίγα χρόνια να γεμίσει με διαφόρων μεγεθών κρεατοελιές.
Οι «θηλωματώδεις βλάβες», όπως αναφέρονται,αφαιρούνται  εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με laser CO₂. Το laser CO₂ αποτελεί θεραπεία εκλογής για τα θηλώματα του λαιμού αφαιρώντας τα αναίμακτα, ανώδυνα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Θηλώματα στο λαιμόΘηλώματα στο λαιμόΘηλώματα στο λαιμό

AddThis Social Bookmark Button
 
Χαρτογράφηση σπίλων PDF Εκτύπωση E-mail

Οι ελιές ή σπίλοι οπως ονομάζονται στην επιστημονική τους ορολογία μπορεί να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος.

Το σχήμα, το μέγεθος καθώς και η χροία των σπίλων μπορεί να ποικίλει απο άτομο σε άτομο καθώς και να αλλάζει κατά το πέρασμα του χρόνου.Ορισμένοι σπίλοι είτε μεγαλώνουν είτε παραμένουν ίδιοι είτε εξαφανίζονται.

Κάποιοι σπίλοι παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Γυναικομαστία
Γυναικομαστία είναι η παρουσία γυναικείων, δηλαδή μεγάλων μαστών, σε άνδρα. Εμφανίζεται συνήθως στην εφηβεία και οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές, σε λήψη φαρμάκων, στις διατροφικές συνήθειες ή σε μεγάλη αύξηση του βάρους. Συχνά υποχωρεί με
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Ωτοπλαστική

Ωτοπλαστική καλείται η αισθητική επέμβαση που συμβάλει στη διόρθωση είτε εκ γεννετής ανωμαλίας είτε επίκτητης βλάβης του πτερυγίου του ωτός (αυτιού). Η αιτίολογία των πεταχτών αυτιών βασίζεται στην έλλειψη της ανθέλικας στο πτερύγιο. Η επέμβαση ωτοπλαστικής επιτυγχάνεται

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Θηλώματα ματιών

Τα θηλώματα εμφανίζονται αρκετά συχνά στην περιοχή του οφθαλμού καθώς και στο άνω και κάτω βλέφαρο. Είναι πάθηση μολυσματικής αιτιολογίας η οποία οφείλεται σε συγκεκριμένους γονότυπους του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων ΗΡV (Human Papilloma Virus) και πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου. Οι «θηλωματώδεις βλάβες» που εκδηλώνονται στα μάτια και στα άνω και κάτω βλέφαρα αφαιρούνται εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά με την χρήση υπερπαλμικού laser CO₂. Το laser CO₂ αποτελεί θεραπεία εκλογής για τα θηλώματα τα οποία εμφανίζονται στα άνω βλέφαρα καθώς και στην περιοχή των ματιών αφαιρώντας τα αναίμακτα, ανώδυνα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

HPV ματια

ΕΞΑΧΝΩΣΗ ΘΗΛΩΜΑΤΟΣ (HPV) ΜΕ LASER SCANTOUCH ΣΤΟΝ ΕΣΩ ΚΑΝΘΟ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΥ. ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ

AddThis Social Bookmark Button
 
Ακμή PDF Εκτύπωση E-mail

Η ακμή είναι μια πολύ συχνή δερματοπάθεια που εμφανίζεται συνήθως κατά την εφηβική ηλικία. Αιτιολογικοί παράγοντες που μπορεί να ευθύνονται για την εμφάνιση της ακμής είναι οικογενιακό ιστορικό, βακτήρια στους πόρους, διάφορα φάρμακα, η διατροφή, χημικές ουσίες, το στρές, οι υψηλές τιμές των ανδρογόνων ορμονών (τεστοστερόνη). Η ακμή ειναι πάθηση των τριχοσμηγματογόνων αδένων και εμφανίζεται κυρίως ως κοινή ακμή Acne vulgaris στους περισσότερους ανθρώπους με συχνότερη εντόπιση των συμπτωμάτων της το πρόσωπο, την πλάτη, το θώρακα και του ώμους. Η υπερπαπαραγωγή σμίγματος απο το δέρμα καθώς και το κλείσιμο των πόρων του δέρματος προκαλούν το έναυσμα υπερπαραγωγής βακτηριδίων τα οποία προκαλούν την κλινική της εικόνα της ακμής.

Η ακμή ως πάθηση δεν εχεί καποιές δυσμενείς επιπτώσεις ως πρός την σωματική υγεία του ατόμου που την εμφανίζει, επηρεάζει όμως την κοινωνική και ψυχολογική σφαίρα του. Τα άτομα που πάσχουν απο ακμή εχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση για τον εαυτό τους και αισθάνονται συχνά το συναίσθημα της απόρριψης.

Αρκετά άτομα εμφανίζουν ακμή κατά την ενηλικίωση οφειλόμενη κύριως σε ορμονικές διαταραχές.Τα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης συμβάλουν στην υπερέκρριση σμίγματος με αποτέλεσμα να κλείνουν οι πόροι του δέρματος και να εμφανίζονται φλύκταινες,βλατίδες και κύστεις. Στην παραπάνω περίπτωση συνίσταται αιματολογικός έλεγχος του ατόμου που πάσχει απο ακμή για τον προσδιορισμό των ανδρογόνων.

Η θεραπευτική αντιμετώπιση της ακμής βασίζεται στην ορθή συνεργασία του πάσχοντος με τον θεράποντα δερματολόγο. Βασικές αρχές για την αντιμετώπιση της ακμής είναι το τοπικό πλύσιμο με σαπούνι ή υγρό κρεμοσάπουνο με ουδέτερο ph για την αποφυγή της υπερέκκρισης του σμίγματος , η τοπική χρήση αλοιφών με αζελαϊκό και ρετινοϊκό οξύ, η φαρμακευτική αγωγή (με αντιβιοτικό ή ρετινοειδές στην περίπτωση που εχουμε ακμη σε προχωρημένο στάδιο) και η εφαρμογή απεστιασμένου υπερπαλμικού LASER.

akne prin

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ

1.Κοσμητική θεραπεία ακμής.

Η κοσμητική περιποίηση στην ακμή πρέπει να πραγματοποιείται υπό τις οδηγίες ειδικού ιατρού Δερματολόγου και να βελτιώνει κατά αυτόν τον τρόπο την ποιότητα ζωής του ασθενούς.Αντενδείκνεται πλήρως το τσίμπημα του δερματος και η συμπίεση των βλαβών της ακμής διότι μπορεί να προκαλέσουν ουλοποίηση η και τοπικό φλέγμονα.Το πρόσωπο του ασθενούς με ακμή πρέπει να πλένεται με ήπια καθαριστικά 2 φορες την ημέρα και πρέπει να αποφεύγεται το τρίψιμο του δέρματος.Το μακιγιάζ δεν αντενδείκνεται στους ασθενείς με ακμή φτάνει να χρησιμοποιούνται προιόντα κατάλληλα για ακνεικό δέρμα κατά προτίμηση φαρμακευτικά και υποαλλεργικά.Η κατάλληλη φωτοπροστασία είναι απαραίτητη στην ακμή ειδικά εάν η θεραπεία που ακολουθείται προκαλεί φωτοευαισθησία,χρησιμοποιώντας πάντα προιόντα κατάλληλα για την ακμή και όχι οποιοδήποτε αντηλιακό.

2.Θεραπεία ακμής απο το στόμα.

ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Στα διάφορα συνδιαστικά θεραπευτικά σχήματα της θεραπείας της ακμής εντάσσονται και τα αντιβιοτικά έχοντας σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της. Δίδονται με προσοχή αναλόγως του κάθε περιστατικού με συκεκριμένο σχήμα και κυρίως όταν η ακμή προσβάλλει μεγάλες επιφάνειες του σώματως.Συχνά χρησιμοποιούνται η δοξυκικλίνη,α μινοκυκλίνη,η κλινδαμικίνη και πιο συχνά η αζιθρομικίνη.

Οι τετρακυκλίνες εχουν δράση και αντιμικροβιακή κατά του Propionibacterium acnes. Αλλά και σημαντική αντιφλεγμονώδη ιδιότητα αναστέλλοντας τη χημειοταξία του ουδετερόφιλων κυττάρων και την δράση τον κυτοκίνων.Προσοχή πρέπει να δίνει ο θεράπων ιατρός σε αντιβιοτικά που ειναι φωτοτοξικά η ηπατοτοξικά.

ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ορισμένες φορές η εμφάνιση ακμής συνδέεται άμεσα με ορισμένες ορμόνες ,όπως είναι τα ανδρογόνα(διυδροτεστοστερόνη,τεστοστερόνη),οιστρογόνα.Η ορμονική θεραπεία χρησιμοποιείται σε ασθενείς με εμφάνη σημεία ανδρογονισμού(δασυτρυχισμός,σμηγματόρροια,ανδρογεννητική αλωπεκία) Συνήθως στην θεραπεία της άκμης δίδονται αντισυλληπτικά πάντα υπό την παρακολούθηση του θεράποντα ιατρού.

ΙΣΟΤΡΕΤΙΝΟΙΝΗ

Η χορήγηση ισοτρετινοίνης απο το στόμα έχει σύχνα ιδανικά αποτελέσματα ακρίβως διότι αυτό το φάρμακο δρα άμεσα κατά των παραγόντων που προκαλούν την άκμη.Προκάλλει δηλάδη σμίκρυνση των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος και μείωση της έκκρισης του σμήγματος και εχει άμεση αντιφλεγμονώδη δράση.Ωστόσο το συγκεκριμένο φάρμακο δίδεται ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο ειδικό ιατρό διότι παρουσιάζει μια σειρά απο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορειί να επηρρεάσουν τα τριγλυκερίδια,την χοληστερόλη,τα ηπατικά ένζυμα (απαραίτητες είναι οι εργαστηριακές εξετάσεις και η στενή παρακολούθηση του ασθενούς)και σε ορισμένους ασθενείς έχει παρατηρηθεί αυτοκτονικός ιδεασμός,κατάθλιψη και διαταραχές του συναισθήματος.Σημαντική παρενέργεια είναι και ητερατογένεση δηλαδή μπορεί να προκαλέσει δυσμορφίες στο έμβρυο και στο νευρικό και καρδιαγγειακό σύστημα στου εμβρύου,οπότε εχει απόλυτη αντένδειξη σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία που επιθυμούν να κυοφορήσουν η δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

3. Τοπική θεραπεία στην ακμή.

ΤΟΠΙΚΑ ΑΝΤΙΜΙΚΡΟΒΙΑΚΑ (παράγοντες με αντιμικροβιακή δράση που εφαρμόζονται τοπικά).

Τα αντιμικροβιακά σκευάσματα είναι μεγίστης σημασίας στην θεραπεία της ελαφριάς η μέτριας μορφής της ακμής και μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους ασθενείς που δεν μπορούν να λάβουν θεραπεία απο το στόμα.Τα τοπικά αντιβιοτικά όπως είναι η κλινδαμυκίνη,η ερυθρομυκίνη εχουν βακτηριοστατική δράση κατά του Propionibacterium acnes ασκώντας ταυτόχρονα και αντιφλεγμωνώδη δράση κατα της λιπάσης που παραγει το Propionibacterium acnes αλλά και αναστέλλωντας την χημειοταξάα των λευκοκυττάρων.

ΑΖΕΛΑΙΚΟ ΟΞΥ

Η γέλη αζελαικού οξέως είναι εγκεκριμένη στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική για την θεραπεία της ακμής,χρησιμοποιείται με απόλυτη ασφάλεια χωρίς παρενέργειες με πολλαπλές δράσεις κατά των μηχανισμών ανάπτυξης των βλαβών της ακμής.

ΤΟΠΙΚΑ ΡΕΤΙΝΟΕΙΔΗ

Τα τοπικά ρετινοειδή έχουν σημαντικό ρόλο στην θεραπεία της ακμής και έχουν δράση επί των φαγεσώρων και την αρχικών βλαβών της ακμής,έχουν δράση αντιφλεγμωνώδη καθώς και ανοσορύθμισης.

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΜΗ

Υπάρχουν πολλές τοπικές αγωγές που φτιάχνονται στο φαρμακείο απο ειδικό δερματολόγο με εμφανή αποτελέσματα στην θεραπεία της ακμής. ΦΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Η τοπική φωτοθεραπεία με blue red light παίζει σημαντικό ρόλο στην συνδιαστική θεραπεία της ακμής έχοντας ρόλο αντιμικροβιακό και αντιφλεγμωνώδες κατά του Propionibacterium acnes, χωρίς να έχει παρενέργειες.

LASER ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΕΡΓΗΣ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΚΜΗΣ.

Το LASER χρησιμοποιείται απο κατάλληλα εκπαιδευμένους ιατρούς με μεγάλη επιτυχία είτε στην εξάχνωση κύστεων είτε για αποφλοίωση ουλών ακμής με εξαιρετικά αποτελέσματα,Είναι μέθοδος ανώδυνη,αναίμακτη χωρίς παρενέργειες.

To LASER ενεργοποιεί τους ινοβλάστες,τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη καταπολεμόντας την ιστική καταστροφή αλλά και το πρόωρο γήρας που προκαλεί η ακμή στην αρχιτεκτονική του δέρματος.

4. Αρχές θεραπείας της ακμής.

Σημαντικό είναι να σημειωθεί οτι οι συνιστώμενες θεραπείες ακμής από τον ειδικό Δερματολόγο είναι ξεχωριστές και διαφορετικές γιατί η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή .Πάντα ο ιατρός πρέπει να επιλέγει την κατάλληλη θεραπεα για τον κάθε ασθενή που συμπίπτει και με τα παρακάτω κριτήρια:

• Συνύπαρξη άλλων αθενειών όπως :διαβήτης,ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια, αντένδειξη για ορισμένα φάρμακα,έλεγχος εγκυμοσύνης διότι η πλεοψηφία φαρμάκων είτε τοπικών είτε απο το στόμα πρέπει να αποφεύγονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

• Το σχήμα και ο συνδιασμός θεραπείας πρέπει να είναι αποδοτικά και προσαρμοσμένα στις ανάγκες του ασθενούς και το είδος της ακμής που παρουσιάζει.

Η συνιστώμενη θεραπεία της ακμής απο τον ειδικό Δερματολόγο δίδεται ξεχωριστά στον κάθε ασθενή σύμφωνα με :

• Την σοβαρότητα των βλαβών της ακμής, τον αριθμό, το μέγεθος τον τύπο βλαβών (φαγεσωρες κλειστοί, ανοιχτοί, κύστεις) τα ήδη υπάρχοντα σημάδια ακμής στο πρόσωπο ή το σώμα του ασθενούς.

• Την ηλικία του ασθενούς.

• Την διάρκεια και την εξάλιξη που παρουσιάζει η ακμή.

• Προηγούμενες θεραπείες ,αυτοθεραπείες που συχνά προκαλούν ανθεκτικότητα του Propionibacterium acnes.

• Επιπτώσεις της ακμής στην ποιότητα ζωής του ασθενούς.

• Υπαρξη οικογενειακού ιστορικού προδιάθεσης.

Σημαντικό είναι να τονιστεί οτι η ακμή είναι πολυπαραγοντική νόσος και σε ορισμένες πριπτώσεις εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ακμής όπως:

• το αγχός

• η διατροφή

• το κάπνισμα

• η ηλιακή ακτινοβολία

• τα καλλυντικά

• ορισμένα φάρμακα.

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Η ακμή είναι νόσος εξαιρετικά συχνή με μακρά εξέλιξη και σε ορισμένες περιπτώσεις με χρόνια μορφή με εξάρσεις και υφέσεις που μπορεί να κρατήσουν μήνες εως και χρόνια. Ο ειδικός Δερματολόγος πρέπει να εξασφαλίσει ενα κατάλληλο θεραπευτικό σχήμα προλαμβάνοντας τις επιπτώσεις της ακμής,τόσο τις σωματικές (ουλές) όσο και τις ψυχικές(προβλήματα στην εργασία,κοινωνική απομόνωση,κατάθλιψη).Ολα αυτά με σκοπό την σταθερή βελτίωση της ακμής και την εξασφάλιση της ποιότητας ζωής του ασθενούς. Η θεραπεία της ακμής καταπολεμά τους μηχανισμούς δράσης της νόσου και έχει στόχο την μείωση της έκκρισης του σμήγματος(γυαλάδα και λιπαρή αίσθηση του δέρματος),την αναστολή εμφάνισης φαγεσώρων(φαγεσωριοκτόνος δράση),μείωση της φλεγμονής και της μόλυνσης απο το Propionibacterium acnes.

H θεραπεία της ακμής μπορεί να είναι τοπική ή με φάρμακα από το στόμα ή και συνδιαστική ,είναι μακροχρόνια(δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές που να εξαφανίζουν άμεσα την ακμή) και η αρχική θεραπεία εναλλάσεται με θεραπεία συντήρησης.Σε όλο αυτο το σήημα παίζει σημαντικό ρόλο η συνεργασία του ασθενούς, η αυστηρή τήρηση της αγωγής και η τήρηση κανόνων υγιεινής και των οδηγιών απο το θεράποντα ιατρό έτσι ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τέλος να σημειωθεί οτι δεν υπάρχει μία συνταγή κατά της ακμής για όλους αλλά ο κάθε ασθενής έχει ένα θεραπευτικό σχήμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες και το πρόβλημα που παρουσιάζει.

AddThis Social Bookmark Button
 
Λιποαναρρόφηση

Λιποναρρόφηση ονόμαζεται η αναρρόφηση λίπους στον άνδρα και στην γυναικά από περιοχές του σώματος με αυξημένη συγκέντρωση αποθηκευτικού λίπους. Οι περιοχές αυτές είναι οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, η κοιλιά, το πλάγιο θωρακικό τοίχωμα, ο λαιμός, η κοιλιά, και οι μαστοί. Η επέμβαση λιπαναρόφησης εφαρμόζεται πολύ συχνά στους άνδρες που εμφανίζουν γυναικομαστία(παρουσία γυναικείου στήθους) καθώς και στην περιοχή του λαιμού(διπλοσάγονο).

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Βραχύς χαλινός γλώσσας

Ο βραχύς χαλινός της γλώσσας χαρακτηρίζεται απο τη καθήλωση του σώματος της γλώσσας στη βάση του στόματος. Μπορεί ορισμένες φορές να συνοδεύται με τη παρουσία πόνου κατά τη κίνηση της γλώσσας καθώς και από προβλήματα στην ομιλία και στην άρθρωση. Η επέμβαση με τη χρήση υπερπαλμικού laser εξαχνώνει το χαλινό της γλώσσας αναίμακτα, ανώδυνα και σε μικρό χρονικό διάστημα ενώ συγχρόνως αποφεύγεται η τοποθέτηση ραμμάτων.

AddThis Social Bookmark Button
 
Δυσχρωμίες,πανάδες δέρματος

 

μελαγχρωματική κηλίδα

 

Οι δυσχρωμίες και οι παναδες ειναι μια πάθηση που εμφανιζεται συχνα στις ηλιολουστες χωρες οπως η Ελλαδα. Πρόκειται για μια ιδιοπαθή αρκετά συχνή ασθένεια, που σχετίζεται με την υπερβολική συσσώρευση μελανίνης, της ουσίας που είναι υπεύθυνη για την προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία, και ταλαιπωρεί πολλές κατηγορίες ανθρώπων συχνότερα τις γυναίκες και εμφανιζεται στις περιοχες που εκτειθονται περισσοτερο στον ηλιο ,οπως ειναι το προσωπο και τα χερια.

Η έκθεση στον ήλιο είναι σημαντικός παράγοντας εμφάνισης των πανάδων δεν ειναι ομως ο μοναδικος. Φάρμακα όπως ορισμενες αντιβιωσεις και αντισύλληπτικα, καθώς και διάφορες ορμονολογικές διαταραχές μπορεί να προκαλεσουν φωτοευαισθησια και να προκαλέσουν την εμφάνιση δυσχρωμιών.

Οι περιοχές που ειναι περισσοτερο εκτεθειμένες στην ηλιακή ακτινοβολία οπως ειναι τα χέρια και το πρόσωπο αναπτυσσουν πιο εύκολα δυσχρωμίες η παναδες.

Οι δυσχρωμίες ανήκουν σε μια μεγάλη κατηγορία δερματικών παθήσεων, στις οποίες εντάσσονται και οι πανάδες και οι μελαχρωματικες κηλίδες και η μεταφλεγμονωδη υπερμελαχρωση. Η αντιμετώπισή τους ειναι διαφορετικη για τον καθε ασθενη και ο ειδικος δερματολογος θα πρεπει να λαβει υπ οψιν το ιστορικο του ασθενούς,τους παραγοντες που προκαλεσαν τις βλαβες, τον τυπο του δερματος ,την ηλικια του ασθενους,εαν υπαρχουν συνοδες δερματικες παθησεις και αναλογως να συστησει την καταλληλη θεραπεία.

Οι ενδεδειγμένες θεραπείες περιλαμβάνουν τόσο τοπικη αγωγη με αποχρωματικες κρεμες η τζελ που μπορει να βοηθησουν σε ενα ποσοστο φτανει να χρησιμοποιουνται με τον καταλληλο τροπο και για μεγαλο χρονικο διαστημα η ακομη καλυτερα σε συνδιασμο με ιατρικο peeling που εφαρμοζεται απο ειδικο δερματολογο αφροδισιολογο.

Ωστοσο μεγαλο ρολο στην επιτυχη θεραπεια κατα των δυσχρωμιών παιζει το LASER που οχι μονο θεραπευει αλλα ταυτοχρονα αναπλαθει τον ιστο του δερματος κανοντας το πιο ελαστικο νεανικο.

Σημαντικο ειναι ο ιατρος ειδικος Δερματοχειρουργος να εχει πολυετη εμπειρια και γνώση της χρηση LASER καθως και τα μηχανηματα να ειναι εγγυημενης προελευσης εγκεκριμενα για να ενα σιγουρο και ασφαλες αποτελεσμα .

Το ιατρικο κεντρο MEGALASER με επιστημονικο διευθυντη τον ειδικο ιατρο δερματοχειρουργο LASER www.valerioskasimatis.gr εχει πολυετη πειρα στη θεραπευτικη χρήση των μηχανηματων LASER τα οποια ειναι Αμερικανικης προελευσης.Η θεραπεια των δυσχρωμιων με LASER ειναι ανωδυνη,αναιμακτη και διαρκει λιγα λεπτα,επειτα μπορειτε αμεσα να επιστρεψετε στις καθημερινες σας δραστηριοτητες.

Συχνα η συνδιαστικη θεραπεια με αποχρωματικα serum με peels και με LASER SP δινουν ενα ικανοποητικο αποτελεσμα .

Οι μελαγχρωματικές κηλίδες είναι σχετικά μικρές σε μέγεθος, σκουρόχρωμες κηλίδες που ξεχωρίζουν από το δέρμα που τις περιβάλλει.  Οι μελαγχρωματικές κηλίδες οφείλονται σε περίσσεια έκρισης μελανίνης, της ουσίας δηλαδή που δίνει το χρώμα στο δέρμα μας. Η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης και η χρόνια έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία καθιστά το δέρμα πιο ευάλωτο στο να εμφανίσει καφετιές κηλίδες.

Οι ενήλικες μετά την ηλικία των 40 συνήθως εκδηλώνουν τις πρώτες μελαγχρωματικές κηλίδες οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπο, στα χέρια, στους ώμους και σε άλλες περιοχές του σώματος που εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία.


Οι μελαγχρωματικές κηλίδες ενδέχεται να αποτελέσουν αισθητικό πρόβλημα καθώς διαταράσσουν την φυσική ομορφιά της επιδερμίδας.
Το laser αφαιρεί τις μελαγχρωματικές κηλίδες με την ενέργεια του φωτός που παράγει σε συγκεκριμένο μήκος κύματος αποκαθιστώντας το χρώμα και την υφή του δέρματος. Η θεραπεία laser επιτυγχάνει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς οι καφετιές κηλίδες αφαιρούνται ανώδυνα, αναίμακτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

AddThis Social Bookmark Button
 
Ουλές Ακμής
Οι ουλές ακμής είναι τα δυσμενή επακόλουθα της κοινής ακμής (acne vulgaris). Tις ουλές ακμής μπορούμε να τις διακρίνουμε σε δύο ομάδες: στην πρώτη περίπτωση η εμφάνιση των ουλών χαρακτηρίζεται από αυξημένο σχηματισμό ιστού ενώ στη δεύτερη
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Λιπώματα
Τα λιπώματα είναι συμπαγείς καλοήθεις όγκοι οι οποίοι μπορεί να εμφανιστούν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος μας. Δημιουργούνται από λιπώδη ιστό ενώ η αιτιολογία τους παραμένει άγνωστη. Τα λιπώματα τα αντιλαμβανόμαστε σαν εξογκώματα που βρίσκονται
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Είσφρηση όνυχος

Είσφρηση όνυχος ή ονυχοκρύπτωση καλείται η κατάσταση κατά την οποία έχουμε την είσοδο του νυχιού στο δέρμα. Έιναι πάθηση η οποία εμφανίζεται στον άνδρα άλλα και στη γυναίκα και χαρακτηρίζεται απο έντονο πόνο ή και φλεγμονή. Η ονυχοκρύπτωση προσβάλλει συνήθως το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού όπου και τραυματίζεται το παρωνύχιο.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 


.