Άρχικη Δερματοχειρουργική Laser
Μακροποσθια

ΜΑΚΡΟΠΟΣΘΙΑ

Οταν η πόσθη δηλαδη το πετσάκι του πέους είναι πολύ μεγάλο σε μήκος και πάχος μπορεί να προκαλέσει λειτουργικά προβληματα στη στύση στην πρόωρη εκσπερμάτιση και να γίνει αίτιο λοιμώξεων φλεγμονών και άλλων άσκημων καταστάσεων στη λειτουργεία του πέους. Συνιστάται η αφαίρεση του τμήματος το οποίο είναι σε μεγάλη έκταση έτσι ώστε το πέος να καλύπτεται σε σωστη απόσταση και να έχει τη δυνατοτητά επικοινωνίας με το περιβάλλον και με την ατμόσφαιρα ώστε να μπορεί να λειτουργούν οι παράγοντες εξυγίανσης και υγείας όταν το πέος βρίσκεται μέσα στο εσώρουχο και δεν χρησιμοποιείται. Συνιστάται λοιπόν η εξαίρεση με ακτίνα LASER υπερπαλμικού ώστε να αποκατασταθεί η σωστή σχέση πόσθης και βαλάνου.

makroposthia1 makroposthia2

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Ακτινική Υπερκεράτωση
Η ακτινική υπερκεράτωση ειναι προκαρκινική βλάβη του δέρματος,εμφανίζεται συνήθως σε άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα τα οποία έχουν δεχθεί μεγάλη επίδραση ηλιακής ακτινοβολίας σε σύντομο χρονικό διάστημα η σε όλη τους τη ζωή π.χ. λόγω επαγγέλματος γεωργοί,ψαράδες. Οι ακτινικές υπερκεράτωσεις συνήθως εμφανίζονται στις επιφάνειες του δέρματος που είναι εκτεθειμένες στον ήλιο οπως το πρόσωπο,τα μάγουλα, η μύτη, τα αυτιά, οι ράχες τον χεριών κ.α. Οι ακτινικές υπερκερατώσεις έχουν τραχειά ύφη και είναι συνήθως πολλαπλές.Η αφαίρεση των ακτινικών υπεκερατώσεων με υπερπαλμικό LASER γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα με εξαιρέτικο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Φίμωση
Φίμωση πέους είναι η κατάσταση κατά την οποία είναι αδύνατη η αποκάλυψη της βαλάνου (κεφαλή πέους). Tο δέρμα της ακροποσθίας (πετσάκι) που καλύπτει τη βάλανο του πέους είναι στενό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατέβει ούτως ώστε να αποκαλυφθεί η βάλανος. Η φίμωση του πέους προκαλεί αδυναμία καθαρισμού του, προβάλλοντας τοπικά δυσοσμία, έκκριση σμήγματος (λίπους). Επίσης μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργία φλεγμονής, βαλανοποσθίτιδα, σκληρατροφικό λειχήνα και μακροπρόθεσμα ακόμα και διαταραχές από το ανώτερο ουροποιητικό (υδρονέφρωση).
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Σμηγματογόνες κύστεις
Οι σμηγματογόνες  κύστεις του οσχέου είναι κύστεις που αποτελούνται απο λιπώδη ιστό και εμφανίζονται κατα μήκος του οσχέου (σακούλα των όρχεων). Η αιτιολογία ανάπτυξής τους είναι αδιευκρίνιστη και πιθαναλογείται πως υπάρχει οικογενής προδιάθεση που σχετίζεται με την εμφάνιση τους. Οι σμηγματογόνες κύστεις του οσχέου εμφανίζονται συνήθως σαν μικρά εξογκώματα στο όσχεο τα οποια
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Αιμορροΐδες
Οι αιμορροΐδες είναι μια πολύ συχνή πάθηση με σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή του ατόμου που πάσχει από αυτές. Όταν αναφερόμαστε στον όρο αιμορροΐδες εννοούμε αιμοφόρα αγγεία, αρτηρίες και μικρές φλέβες που είναι υπεύθυνες για την μεταφορά του αίματος στην περιοχή του πρωκτού. Οι αιμορροΐδες απαρτίζουν ένα συγκεκριμένο σύμπλεγμα αγγείων που αποκαλείται αιμορροϊδικό πλέγμα. Όταν οι αιμορροΐδες είναι μικρές ο ασθενής συνήθως δεν εμφανίζει συμπτώματα παρά μόνο μια απώλεια ερυθρού αίματος κατά την αφόδευση. Το άτομο το οποίο πάσχει όμως απο σοβαρού βαθμού αιμορροϊδοπάθεια εμφανίζει αισθητή διεύρυνση των αγγείων και των φλεβών στην περιοχή του πρωκτού με σοβαρές επιπτώσεις όπως χρόνιο πόνο, κνησμό, εκροή υγρού ή ακόμα και αιμορραγία απο την περιοχή του πρωκτού. Ως αίτια υπεύθυνα για την εμφάνιση των αιμορροΐδων αναφέρονται ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή, η παχυσαρκία, η διαταραχή στην αφόδευση καθώς και διάφορες παθήσεις (πχ. κίρρωση του ήπατος, θρόμβωση της πυλαίας). Η διάγνωση των αιμορροΐδων γίνεται με κλινική επισκόπηση, με την δακτυλική εξέταση και ορισμένες φορές με πρωκτοσκόπηση και κολονοσκόπηση. Η θεραπεία των αιμορροΐδων με τη χρήση υπερπαλμικού laser CO₂ είναι αναίμακτη και ανώδυνη, μειώνοντας έτσι το χρόνο νοσηλείας, τον μετεπεμβατικό πόνο και τις πιθανές μετεγχειρητικές επιπλοκές.
Αιμορροϊδες
AddThis Social Bookmark Button
 
Μυρμηκίες

Μυρμηκίες - τι είναι;

Oι μυρμηκίες είναι μια πολύ διαδεδομένη δερματοπάθεια που οφείλεται σε στελέχη του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Οι μυρμηκίες εντόπιζονται συνήθως στις παλάμες, στα πέλματα και στο πρόσωπο ενώ ο χρόνος επώασής τους μπορεί να κυμανθεί από 2 έως 8 μήνες.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Βαλανοποσθίτιδα
Βαλανοποσθίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή της βαλάνου (κεφαλή του πέους) καθώς και της ακροποσθίας. Τα αίτια που μπορεί να την προκαλέσουν είναι:
 1. Tραυματικά (διαβρώσεις από την τριβή ή και ελκώσεις).
 2. Eρεθιστικά (κακή υγιεινή και παραμονή σμήγματος).
 3. Λοιμώδεις αιτίες βαλανοποσθίτιδας candida (μύκητες). Η καντιτισιακή βαλανοποσθίτιδα δημιουργείται πολύ συχνά σε άτομα τα οποία πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη καθώς και από τη σεξουαλική επαφή. Κλινικά ο ασθενής παρουσιάζει ερύθημα (κοκκινίλα) και διαβρώσεις οι οποίες αργότερα μπορούν να δημιουργήσουν σκληροατροφικό λειχήνα στο πέος.
 4. Μικροβιακά αίτια.
 5. Ιογενής βαλάνοποσθίτιδα: o ιός των κονδυλωμάτων μπορεί να δημιουργήσει βαλανοποσθίτιδα που εμφανίζεται ως διάχυτο εξάνθημα καθώς και ο ιός του έρπη.

AddThis Social Bookmark Button
 
Σκληροατροφικός λειχήνας

Σκληροατροφικός λειχήνας - τι είναι;

Σκληροατροφικός λειχήνας είναι νόσος η οποία είναι αδιευκρίνιστης αιτιολογίας και εκδηλώνεται στον άνδρα με εντόπιση την ακροποσθία (πετσάκι) του πέους. Κατά την κλινική εμφάνιση του σκληροατροφικού λειχήνα στην ακροποσθία του πέους δημιουργείται σύσφιξη,ρωγμές και φλεγμονή. Η σύσφιξη η οποία δημιουργείται προκαλεί συνήθως

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Σμηγματογόνες κύστεις πέους

Σμηγματογόνες κύστεις πέους είναι κύστεις που αποτελούνται απο λιπώδη ιστό και εμφανίζονται κατα μήκος του κορμού του πέους. Η αιτιολογία ανάπτυξής των κύστεων είναι άγνωστη και πιθαναλογείται πως υπάρχει οικογενής προδιάθεση που σχετίζεται με την εμφάνιση τους. Οι σμηγματογόνες κύστεις του πέους εμφανίζονται συνήθως σαν

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Ραγάδα πρωκτού

Η ραγάδα πρωκτού είναι στην ουσία μια εξέλκωση που εκτείνεται από την οδοντωτή γραμμή προς τον πρωκτικό σωλήνα. Εμφανίζεται κυρίως  στους ενήλικες και στα δύο φύλα και χαρακτηρίζεται απο την παρουσία πόνου μετα την κένωση. Κύρια αιτία εμφάνισης της ραγάδας πρωκτού αποτελεί η χρόνια δυσκοιλιότητα η οποία

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Κοκκιώμα

AddThis Social Bookmark Button
 
Κονδύλωμα επι της γλώσσας

Αφαίρεση κονδυλώματος με υπερπαλμικό LASER.

AddThis Social Bookmark Button
 
Χαλινός
Χαλινός πέους ονομάζεται η πτυχή του δέρματος που συνδέει τη βάλανο (κεφαλή του πέους) με το κύριο σώμα του πέους. Κατά τη διάρκεια της στύσης και εάν ο χαλινός είναι κοντύτερος από το φυσιολογικό, όταν τραβήξουμε πρός τα πίσω το δέρμα που καλύπτει τη βάλανο και το απελευθερώσουμε, το δέρμα επανέρχεται από μόνο του στη θέση του καλύπτοντας και πάλι τη βάλανο.
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Ξανθελάσματα
Τα ξανθελάσματα ειναι ωοειδείς πλάκες λίπους οι οποίες εντοπίζονται συνήθως κάτω από το δέρμα στα άνω βλέφαρα δίπλα στον έσω κάνθο. Σε ορισμένους ασθενείς τα ξανθελάσματα συσχετίζονται με υψηλές τιμές χοληστερίνης ενώ σε άλλους εμφανίζονται με αδιευκρίνιστη αιτιολιγία.Τα ξανθελάσματα αφαιρούνται με τη χρήση
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Περιβαλανικοί αδένες

 

Περιβαλανικοί αδένες πέους και λοίμωξη απο κονδυλώματα (HPV).

Πρόκειται για αδένες οι οποίοι εντοπίζονται στη βαλανοποσθική αύλακα και στη περιοχή της βαλάνου (κεφαλή πέους). Η λοίμωξη απο κονδυλώματα (HPV), μολύνει τους αδένες με αποτέλεσμα να διογκώνονται και να γίνονται ορατοί με γυμνό μάτι.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Μολυσματική Τέρμινθος

Η μολυσματική τέρμινθος είναι μολυσματική δερματοπάθεια ιογενούς αιτιολογίας που προσβάλλει κυρίως τη γεννητική περιοχή του άνδρα και της γυναίκας καθώς και τις μηρογεννητικές πτυχές. Ορισμένες φορές η μολυσματική τέρμινθος μπορεί να προσβάλει ακόμα και την περιοχή του προσώπου και του λαιμού. Είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση και ο ιός ο οποίος την προκαλεί ανήκει στους pox virus. Η μολυσματική τέρμινθος μπορεί να μεταδοθεί

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Τατουάζ αφαίρεση laser
Το τατουάζ εξαχνώνεται με την χρήση υπερπαλμικού laser χωρίς να να προκαλείται ουλή στον ιστό του δέρματος στην περιοχή οπου έχει αφαίρεθει. Η αφαίρεση του τατουάζ με την χρήση laser γίνεται σε ξεχωριστές συνεδρίες (συνήθως 3-4 συνεδρίες) μετά την τοπική εφαρμογή αναισθητικής αλοιφής. Ο ιατρός εξετάζει πρώτα την εντόπιση
AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Συμφύσεις πέους

Συμφύσεις πέους (βαλανοποσθικές συμφύσεις) ονομάζονται οι συγκολλήσεις οι οποίες δημιουργούνται μεταξύ τις βαλάνου (κεφαλή του πέους) και της εσωτερικής επιφάνειας της ακροποσθίας (πετσάκι του πέους) . Οι συμφύσεις αυτές εμφανίζονται τις περισσότερες φορές κατά την νεογνική-παιδική ηλικία, όμως υπάρχει η περίπτωση να εκδηλωθούν πολύ συχνά ως επακόλουθo της χρόνιας φίμωσης του πέους και του σκληροατροφικού λειχήνα του πέους ο οποίος αρκετές φορές εκδηλώνεται μαζί με την φίμωση. Είναι πολύ σημαντικό απο τη στιγμή που θα εμφανιστούν οι βαλανοποσθικές συμφύσεις να γίνεται άμεση αποκόλληση τους, διότι μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν ουλοποίηση και αλλοίωση του βλεννογόνου της βαλάνου και της εσωτερικής επιφάνειας της ακποποσθίας του πέους με δυσμενή επακόλουθα.

Η αποκόλληση των βαλανοποσθικών συμφήσεων πραγματοποιείται με την χρήση υπερπαλμικού laser σε μικρό χρονικό διάστημα και με άριστο αισθητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση που οι συμφύσεις συνοδέυονται είτε απο την παρουσία φίμωσης του πέους, είτε από την παρουσία σκληροατροφικού λειχήνα η αποκατάσταση γίνεται και πάλι με την χρήση υπερπαλμικού laser.

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Κύστη κόκκυγος

Κύστη κόκκυγος ορίζεται η χρόνια φλεγμονή του δέρματος και του υποδόριου ιστού της περιοχής ανάμεσα στους γλουτούς. Η κύστη κόκκυγος δημιουργείται απο την διείσδυση τριχών μέσα στο δέρμα και εκδηλώνεται συνήθως κατά την εφηβική ηλικία με ιδιαίτερη προτίμηση σε αγόρια που εμφανίζουν δασυτριχισμό και πολύ λιγότερο στις γυναίκες.Η κύστης κόκκυγος έμφανίζεται συνήθως σαν ένα μικρό σπυρί το οποίο με την πάροδο του χρόνου διογκώνεται και χαρακτηρίζεται συνήθως απο την εμφάνιση εκκροής υγρού στα εσώρουχα.Στην περίπτωση που η κύστη κόκκυγος διογκωθεί(παρουσία απόστηματος) εμφανίζεται φλεγμονή στην περιοχή με έντονα συμπτώματα πόνου ο οποίος μπορεί να συνοδεύεται απο την εμφάνιση πυρετού. Σε περίπτωση αυτόματης διάνοιξης του αποστήματος της κύστης κόκκυγος τα συμπτώματα υποχωρούν για σύντομο χρονικό διάστημα.Η κλινική πορεία της κύστης κόκκυγος μπορεί να ποικίλει απο ασθενή σε ασθενή από την αρχική της εμφάνιση ως ένα μικρό σπυράκι μέχρι και ως μια διογκωμένη μάζα που εμφανίζει φλεγμονώδη στοιχεία με την πάροδο του χρόνου.Κατά τη φλεγμονή της κύστης κόκκυγος εμφανίζεται ερυθρότητα, σκληρία και πύον το οποίο χαρακτηρίζεται από κακοσμία. Το απόστημα που δημιουργεί η κύστη κόκκυγος λύεται με δύο τρόπους.Κατά τον πρώτο τρόπο έχουμε αυτόματη λύση του αποστήματος ενώ κατά τον 2ο τρόπο επιβάλλεται η χειρουργική παρέμβαση λύσεως του αποστήματος καθώς και η αφαίρεση της.

 

κυστη κοκκυγος

Αφαίρεση κύστης κόκκυγος με επέμβαση laser

Η επέμβαση με laser επιτυγχάνεται με την χρήση υπερπαλμικού laser διοξειδίου και υπερτερεί σε πολλά σημεία σε σχέση με την κλασσική μέθοδο.Με την χειρουργική αφαίρεση της κύστης κόκκυγος με laser επιτυγχάνεται-

 1. Μειωμένη αιμορραγικότητα
 2. Συντομότερος χειρουργικός χρόνος και λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος.
 3. Μετεπεμβατικά μειώμένος χρόνος αποθεραπείας του χειρουργικού τραύματος
 4. Η χρήση του laser επιτυγχάνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα της μετεπεμβατικής ουλής  (παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης)
 5. Μειώνεται η πιθανότητα υποτροπής έχοντας τη δυνατότητα πλήρους αφαίρεσης της κύστης σε περίπτωση που συνοδεύεται από πόρους και συρίγγια.
 6. Η επέμβαση με laser γίνεται με τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορει να επιστρέψει σπίτι του αμέσως μετα την επέμβαση.

AddThis Social Bookmark Button
 
Μακροποσθία πέους με συνοδό φίμωση

Η φίμωση πέους ορισμένες φορές συνοδεύεται από μακροποσθία του πέους. Με τον όρο μακροποσθία εννούμε την περρίσεια του δέρματος της πόσθης του πέους. Το πετσάκι δηλαδή που καλύπτει τη βάλανο είναι κατά πολύ μακρύτερο από  το φυσιολογικό. Η μακροποσθία είναι μια πάθηση αδιευκρίνιστης αιτιολογίας η οποία

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 


.