Περισσότερα Άρθρα

Αλωπεκία ονομάζεται η έλλειψη ή ακόμα και η αραίωση των τριχών στο κεφάλι μας ή και στο σώμα μας λόγω πτώσεώς τους. Θεωρείται φυσιολογικό ενα άτομο να χάνει σε καθημερινή βάση 50-100 τρίχες. Διακρίνουμε την αλωπεκία ως πάθηση σε διάχυτη ή κατά πλάκες απώλεια τριχών...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER   -Η αποτρίχωση με LASER είναι η ΜΟΝΗ μέθοδος που αντιπετωπίζει οριστικά το πρόβλημα της τριχοφυίας.   -Κάνοντας συνεδρίες αποτρίχωσης LASER και τηρώντας το διαστήματα ανάμεσα στις συνεδρίες( περίπου 1 με 2 μήνες) θα ξεμπερδέψετε οριστικά μια για...

Το ουρεόπλασμα είναι μυκόπλασμα που μολύνει τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας. Η μετάδοση του ουρεοπλάσματος γίνεται μέσω της σεξουαλικής επαφής κυρίως, ενω υπάρχουν κάποιοι προδιαθεσιακοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν ως προς την μετάδοση του.

Τα κύρια συμπτώματα που εμφανίζει η λοίμωξη απο ουρεόπλασμα είναι

Οι τριχομονάδες αποτελούν έναν παρασιτικό οργανισμό οποίος μπορεί να μεταδοθεί κατά την σεξουαλική επαφή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι γυναίκες μολύνονται συχνότερα απο τις τριχομονάδες με εστία μόλυνσης τον κόλπο ενώ οι άνδρες έχουν ως εστία μόλυνσης την ουρήθρα.

Οι τριχομονάδες ανήκουν στις σεξουαλικές μεταδιδόμενες παθήσεις και πολλές φορές μπορεί να

Το μυκόπλασμα (M.hominis)  είναι βακτήριο το οποίο μπορεί να μεταδοθεί κατά την σεξουαλική επαφή τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα.

Στον άνδρα προκαλεί ουρηθρήτιδα, επιδιδυμίτιδα και προστατίτιδα: λοιμώξεις οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα.

Στη γυναίκα η λοίμωξη απο μυκόπλασμα μπορεί να προκαλέσει

Η βλεννόρροια είναι αφροδίσια νόσος μολυσματικής αιτιολογίας η οποία οφείλεται στο γονόκοκκο ή ναϊσέρια της γονόρροιας.

Προσβάλλει τους βλεννογόνους των ανδρών και των γυναικών και τους ορογόνους θυλάκους. Η βλεννόρροια είναι συχνή αφροδίσια πάθηση.

Το πιο συνηθισμένο μέρος όπου εντοπίζεται στον άνδρα είναι η ουρήθρα όπου και προκαλεί την οξεία ή χρόνια ουρηθρίτιδα. Στη γυναίκα εκδηλώνεται κλινικά στην ουρήθρα ή τον τράχηλο της μήτρας και προκαλεί

  1. Για τα αφροδίσια νοσήματα ΜΗ συμβουλεύεσθε φίλους, γείτονες ή τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας. Είναι πολύ πιθανόν να κάνουν λάθος. Απευθυνθείτε σε ειδικό δερματολόγο-αφροδισιολόγο. Είναι ο μόνος που μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας κατευθύνει σωστά.
  2. Μην πλένετε ποτέ τη γεννητική περιοχή με «ευγενή» διαλύματα ή ισχυρά αντισηπτικά κρεμοσάπουνα. Χρησιμοποιήστε κρεμοσάπουνα με ουδέτερο PH που προμηθεύεστε από το φαρμακείο.
  3. Μην πλένετε διαρκώς την περιοχή των γεννητικών οργάνων και ΜΗ χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Χρησιμοποιείτε

Τα χλαμύδια (chlamydia trachomatis) είναι βακτήρια που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή και αποτελούν μια απο τις συχνότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις.

Υπολογίζεται οτι σε ετήσια βάση παρουσιάζονται περίπου 100 εκατομμύρια νέα περιστατικά σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Τα συχνότερα συμπτώματα που εμφανίζει

Αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε σαν όργανο, εντούτοις το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος είναι το δέρμα μας. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 3.6 κιλά και καταλαμβάνει έκταση περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων. Το δέρμα μας αποτελείται από ένα σύνθετο σύστημα κυτταρικών στιβάδων, νεύρων και αδένων που έχει όχι μόνο για να μας προστατεύει αλλά και για να μας ενώνει με το περιβάλλον γύρω μας.

Το δέρμα λειτουργεί ως μια αδιάβροχη, μονωτική ασπίδα που προφυλάσσει

Η σύφιλη είναι πάθηση η οποία οφείλεται στο ωχρό τρεπόνημα και μεταδίδεται κατά την σεξουαλική επαφή. Ως νόσος η σύφιλη διακρίνεται σε πρώιμη και όψιμη έχοντας ώς διαχωριστικό όριο τα δύο πρώτα χρόνια. Η πρώιμη μορφή της σύφιλης είναι μεταδοτική και χαρακτηρίζεται ως πρώιμη διότι εμφανίζεται στην αρχική φάση της ασθένειας περιλαμβάνοντας την πρωτογενή,δευτερογενή και την πρώιμη λανθάνουσα σύφιλη. Η όψιμη σύφιλη χωρίζεται σε όψιμη λανθάνουσα και τριτογενή.