Άρχικη Περισσότερα Άρθρα
ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΛΩΠΕΚΙΑΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Αλωπεκία ονομάζεται η έλλειψη ή ακόμα και η αραίωση των τριχών στο κεφάλι μας ή και στο σώμα μας λόγω πτώσεώς τους. Θεωρείται φυσιολογικό ενα άτομο να χάνει σε καθημερινή βάση 50-100 τρίχες. Διακρίνουμε την αλωπεκία ως πάθηση σε διάχυτη ή κατά πλάκες απώλεια τριχών από όλο το τριχωτό της κεφαλής και σε ουλωτική αλωπεκία. Η ουλωτική αλωπεκία οφείλεται σε διάφορους προδιαθεσικούς παράγοντες όπως λοιμώδεις παθήσεις, ψυχοσωματικές παθήσεις, δερματικά νοσήματα, τοξικές ουσίες. Οι πιο συνήθεις μορφές αλωπεκίας που απαντώναται στις μέρες μας ειναι η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και η γυροειδής αλωπεκία. Η ανδρογενετικού τυπού αλωπεκία προκαλείται απο την επίδραση των αυξημένων τιμών ανδρογόνων τα οποία επεμβαίνουν με δυσμενή τρόπο στο θύλακο των τριχών. Τα άτομα που εμφανίζουν αυτόν τον τύπο αλωπεκίας έχουν συνήθως κληρονομική προδιάθεση. Η γυροειδής αλωπεκία χαρακτηρίζεται από μια ή περισσότερες αποψιλωτικές πλάκες στο τριχωτό της κεφαλής ή στα γένια με διαστάσεις 1-5 εκατοστών. Η αιτιολογία της γυροειδούς αλωπεκίας μπορεί να οφείλεται σε ανοσολογικές παθήσεις, ενδοκρινικές παθήσεις καθώς και νευρολογικές διαταραχές.

Η θεραπεία της αλωπεκίας γίνεται σε συνάρτηση με τον αιτιολογικό παράγοντα. Τα τοπικά σκευάσματα μινοξιδίλης ευνοούν την ανάπτυξη της τριχοφυΐας ενώ η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί τη κλάσικη μέθοδο για την οριστική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης στους άνδρες. Με τη μεταμόσχευση μαλλιών επιτυγχάνουμε μεταφορά τριχοθυλακίων μέσω αυτομοσχεύματος απο την ινιακή χώρα η οποία ειναι περιοχή σταθερής τριχοφυΐας. Τα νέα μαλλιά παραμένουν για πάντα, δεν ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα και έχουν άριστο αισθητικό αποτέλεσμα ως πρός την όψη τους.

AddThis Social Bookmark Button
 
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER PDF Εκτύπωση E-mail

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER

 

-Η αποτρίχωση με LASER είναι η ΜΟΝΗ μέθοδος που αντιπετωπίζει οριστικά το πρόβλημα της τριχοφυίας.

 

-Κάνοντας συνεδρίες αποτρίχωσης LASER και τηρώντας το διαστήματα ανάμεσα στις συνεδρίες( περίπου 1 με 2 μήνες) θα ξεμπερδέψετε οριστικά μια για πάντα.

 

-Κάνοντας αποτρίχωση με LASER ,σημαίνει τέλος στα ξυραφακια,μηχανές ξυρίσματος ή αποτρίχωση με κερί ετσι εξοικονομείτε χρόνο και χρήμα.

 

-Το ξύρισμα ερεθίζει το δέρμα και συχνά μετά το ξύρισμα εμφανίζονται κοκινίλες,σπυρακια ή και επιμόλυνση των πόρων του δέρματος.

 

-Τα μηχανήματα που υπάρχουν στην αγορά και τραβούν τις τριχες (σιλκεπιλ) ,αφαιρουν  την τρίχα με τέτοιο τρόπο ώστε μετά να ξαναβγαίνει με λάθος φορά και εισέρχεται μέσα στο δέρμα προκαλώντας επιμολύνσεις,κύστεις και άλλα προβλήματα.

 

-Η αποτρίχωση  με κερί παρόλο που μαλακώνει και κάνει την τρίχα πιο λεπτή,τραβά με βίαιο τρόπο το δέρμα και σε βάθος χρόνου προκαλεί χαλάρωση του δέρματος.Επισης στηην αποτρίχωση με κερί εάν δεν τηρηθούν οι κανόνες υγιεινής συχνα παρουσιάζονται θυλακίτιδες και επιμολύνσεις.

 

-Ολοκληρώνοντας τις συνεδρίες αποτριχωσης  LASER δεν θα ξαναξοδεψετε χρηματα σε ξυραφάκια,ταινίες αποτρίχωσης,αφρό η κρέμα αποτρίχωσης,το καλοκαίρι θα είστε ξεγνοιαστές και θα μπορείτε να πατε άμεσα στην παραλία η να φορέσετε ένα αμάνικο μπλουζάκι ή φούστα χωρις την διαδικασία του ξυρίσματος.

 

-Η όψη και η υφή του δέρματος χωρις τρίχες είναι πιο λαμπερή ανοιχτόχρωμη και πιο απαλή στην αφη.

 

-Πριν ξεκινήστε την αποτρίχωση  LASER καλό είναι να διαλεξετε ενα ιατρικό κεντρο LASER, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό Ιατρο Δερματολόγο και η αποτρίχωση να γίνεται απο η υπο την επίβλεψη ειδικού Δερματολογου.

 

-Οταν το μηχάνημα LASER είναι υψηλής τεχνολογίας ,ποιότητας,με έγκριση  F.D.A.και χρησιμοποιείται απο έμπειρο ιατρο Δερματολόγο η αποτρίχωση LASER είναι απολύτως ασφαλής και με ορατά αποτελέσματα.

 

-Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και οι τρίχες είναι εξάρτημα του δέρματος,ο ειδικός ιατρός Δερματολόγος θα συστησει τι  LASER χρειάζεστε ανάλογα με το χρώμα και τον τύπο του δέρματος σας,για να κάνετε αποτρίχωση  LASER με ασφάλεια και αποτέλεσμα.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Σύφιλη PDF Εκτύπωση E-mail

Η σύφιλη είναι πάθηση η οποία οφείλεται στο ωχρό τρεπόνημα και μεταδίδεται κατά την σεξουαλική επαφή. Ως νόσος η σύφιλη διακρίνεται σε πρώιμη και όψιμη έχοντας ώς διαχωριστικό όριο τα δύο πρώτα χρόνια. Η πρώιμη μορφή της σύφιλης είναι μεταδοτική και χαρακτηρίζεται ως πρώιμη διότι εμφανίζεται στην αρχική φάση της ασθένειας περιλαμβάνοντας την πρωτογενή,δευτερογενή και την πρώιμη λανθάνουσα σύφιλη. Η όψιμη σύφιλη χωρίζεται σε όψιμη λανθάνουσα και τριτογενή.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Μυκόπλασμα PDF Εκτύπωση E-mail

Το μυκόπλασμα (M.hominis)  είναι βακτήριο το οποίο μπορεί να μεταδοθεί κατά την σεξουαλική επαφή τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα.

Στον άνδρα προκαλεί ουρηθρήτιδα, επιδιδυμίτιδα και προστατίτιδα: λοιμώξεις οι οποίες μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσουν υπογονιμότητα.

Στη γυναίκα η λοίμωξη απο μυκόπλασμα μπορεί να προκαλέσει

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Βλεννόροια πρόληψη-ενημέρωση PDF Εκτύπωση E-mail

Η βλεννόρροια είναι αφροδίσια νόσος μολυσματικής αιτιολογίας η οποία οφείλεται στο γονόκοκκο ή ναϊσέρια της γονόρροιας.

Προσβάλλει τους βλεννογόνους των ανδρών και των γυναικών και τους ορογόνους θυλάκους. Η βλεννόρροια είναι συχνή αφροδίσια πάθηση.

Το πιο συνηθισμένο μέρος όπου εντοπίζεται στον άνδρα είναι η ουρήθρα όπου και προκαλεί την οξεία ή χρόνια ουρηθρίτιδα. Στη γυναίκα εκδηλώνεται κλινικά στην ουρήθρα ή τον τράχηλο της μήτρας και προκαλεί

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Χλαμύδια ενημέρωση-πρόληψη PDF Εκτύπωση E-mail

Τα χλαμύδια (chlamydia trachomatis) είναι βακτήρια που μεταδίδονται με την σεξουαλική επαφή και αποτελούν μια απο τις συχνότερες σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις.

Υπολογίζεται οτι σε ετήσια βάση παρουσιάζονται περίπου 100 εκατομμύρια νέα περιστατικά σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά.

Τα συχνότερα συμπτώματα που εμφανίζει

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Ερπης γεννητικών οργάνων PDF Εκτύπωση E-mail

O έρπης των γεννητικών οργάνων ανήκει στις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις και προκαλείται απο τον ιό του έρπητα HSV1 και HSV2.

Η μετάδοση του έρπη των γεννητικών οργάνων συμβαίνει κατά τη σεξουαλική πράξη απο την άμεση επαφή των υγρών, του αίματος και των πληγών που έχουν μολυνθεί απο τον ιό του έρπη.

Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να μας προστατέψει ενάντια στην μετάδοση του έρπη των γεννητικών οργάνων χωρίς όμως να αποκλείει

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Φίμωση πέους - Τι είναι, πού οφείλεται

Φίμωση είναι η κατάσταση κατά την οποία είναι αδύνατη η αποκάλυψη της κεφαλής του πέους (βάλανος). Το άκρο του δέρματος ή πετσάκι (πόσθη) που καλύπτει τη βάλανο του πέους είναι στενό με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατέβει ούτως ώστε να αποκαλυφθεί η βάλανος.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Κιρσοκήλη PDF Εκτύπωση E-mail

Κιρσοκήλη ονομάζουμε την διάταση των φλεβών των όρχεων στο ελκώδες ή σπερματικό πλέγμα. Η κιρσοκήλη που εμφανίζεται στον αριστερό όρχη αποτελεί πολύ συχνά αίτιο για την πρόκληση της ανδρικής υπογονιμότητας.
Το συχνότερο αίτιο που προκαλεί την ανάπτυξη της κιρσοκήλης είναι η λίμναση του αίματος στις φλέβες που ευρίσκονται στην άνω μεριά του όρχη λόγω της δυσλειτουργίας των βαλβίδων της έσω σπερματικής φλέβας. Καταστάσεις οι οποίες

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Μαλακό έλκος

Το μαλακό έλκος είναι σεξουαλικώς μεταδιδόμενη πάθηση η οποία χαρακτηρίζεται απο έλκη τα οποία εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα κυρίως στον άνδρα. Κατά την κλινική εκδήλωση του μαλακού έλκους έχουμε την παρουσία μιας πληγής η οποία συνήθως δεν κλείνει, τρέχει πύον και πονάει.  Στις γυναίκες η εμφάνιση πληγών παρατηρείται σπάνια, ενώ

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Το ανθρώπινο δέρμα PDF Εκτύπωση E-mail

Αν και δεν το αντιλαμβανόμαστε σαν όργανο, εντούτοις το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος είναι το δέρμα μας. Ζυγίζει κατά μέσο όρο 3.6 κιλά και καταλαμβάνει έκταση περίπου 2 τετραγωνικών μέτρων. Το δέρμα μας αποτελείται από ένα σύνθετο σύστημα κυτταρικών στιβάδων, νεύρων και αδένων που έχει όχι μόνο για να μας προστατεύει αλλά και για να μας ενώνει με το περιβάλλον γύρω μας.

Το δέρμα λειτουργεί ως μια αδιάβροχη, μονωτική ασπίδα που προφυλάσσει

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Τριχομονάδες PDF Εκτύπωση E-mail

Οι τριχομονάδες αποτελούν έναν παρασιτικό οργανισμό οποίος μπορεί να μεταδοθεί κατά την σεξουαλική επαφή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Οι γυναίκες μολύνονται συχνότερα απο τις τριχομονάδες με εστία μόλυνσης τον κόλπο ενώ οι άνδρες έχουν ως εστία μόλυνσης την ουρήθρα.

Οι τριχομονάδες ανήκουν στις σεξουαλικές μεταδιδόμενες παθήσεις και πολλές φορές μπορεί να

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Ουρεόπλασμα PDF Εκτύπωση E-mail

Το ουρεόπλασμα είναι μυκόπλασμα που μολύνει τα γεννητικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας. Η μετάδοση του ουρεοπλάσματος γίνεται μέσω της σεξουαλικής επαφής κυρίως, ενω υπάρχουν κάποιοι προδιαθεσιακοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλουν ως προς την μετάδοση του.

Τα κύρια συμπτώματα που εμφανίζει η λοίμωξη απο ουρεόπλασμα είναι

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Σ.Μ.Ν πρόληψη-ενημέρωση PDF Εκτύπωση E-mail
  1. Για τα αφροδίσια νοσήματα ΜΗ συμβουλεύεσθε φίλους, γείτονες ή τον φαρμακοποιό της γειτονιάς σας. Είναι πολύ πιθανόν να κάνουν λάθος. Απευθυνθείτε σε ειδικό δερματολόγο-αφροδισιολόγο. Είναι ο μόνος που μπορεί να σας συμβουλεύσει και να σας κατευθύνει σωστά.
  2. Μην πλένετε ποτέ τη γεννητική περιοχή με «ευγενή» διαλύματα ή ισχυρά αντισηπτικά κρεμοσάπουνα. Χρησιμοποιήστε κρεμοσάπουνα με ουδέτερο PH που προμηθεύεστε από το φαρμακείο.
  3. Μην πλένετε διαρκώς την περιοχή των γεννητικών οργάνων και ΜΗ χρησιμοποιείτε καυτό νερό. Χρησιμοποιείτε
    AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Κυστίτιδα PDF Εκτύπωση E-mail

Κυστίτιδα ονομάζεται η λοίμωξη της ουροδόχου κύστης και δημιουργείται συνήθως όταν βακτήρια εισέρχονται μέσω της ουρήθρας στην κύστη προκαλώντας φλεγμονή και μόλυνση.Η κυστίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες λόγου του μικρότερου μήκους της ουρήθρας τους και το συχνότερο ενοχοποιημένο βακτήριο που την προκαλεί είναι το κωλοβακτηρίδιο ή E.coli.

Τα συμπτώματα που προκαλεί η κυστίτιδα συνήθως είναι

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος. PDF Εκτύπωση E-mail

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Κυτταρίτιδα ονομάζουμε την εναπόθεση υπερτροφικών λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ) που συνδιάζεται απο λιπώδη διήθηση και ίνωση και έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά να μοιάζει σαν "φλοιό πορτοκαλιού".

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ?

Ουσιαστικά η κυτταρίτιδα είναι μια τοπική λιποδυστροφία που μπορεί να οφείλεται:

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Μεσοθεραπεία PDF Εκτύπωση E-mail

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η έκχυση μικρών ποσοτήτων απο φαρμακευτικές ουσίες όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα ή μέταλλα στον υποδόριο ιστό(μεσόδερμα) του δέρματος.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας αποσκοπεί στην ανανέωση και την βελτιστοποίηση της υφής του δέρματος.

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 
Περιεδρκό απόστημα και συρίγγιο PDF Εκτύπωση E-mail

Περιεδρικό απόστημα ονομάζεται η συλλογή πύου στην περιπρωκτική περιοχή. Η κλινική εκδήλωση του περιεδρικού αποστήματος χαρακτηρίζεται απο την εμφάνιση έντονου πόνου που συνοδεύται απο την παρουσία πυρετού καθώς και διόγκωσης της περιπρωκτικής περιοχής. Σε πολλές περιπτώσεις τα κλασικά συμπτώματα που εμφανίζει το περιεδρικό απόστημα μπορεί να ελλείπουν, πράγμα που δυσχεραίνει την

AddThis Social Bookmark Button
Περισσότερα...
 


.