Άρχικη Περισσότερα Άρθρα 'Ερπης γεννητικών οργάνων
Ερπης γεννητικών οργάνων

O έρπης των γεννητικών οργάνων ανήκει στις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις και προκαλείται απο τον ιό του έρπητα HSV1 και HSV2.

Η μετάδοση του έρπη των γεννητικών οργάνων συμβαίνει κατά τη σεξουαλική πράξη απο την άμεση επαφή των υγρών, του αίματος και των πληγών που έχουν μολυνθεί απο τον ιό του έρπη.

Η χρήση προφυλακτικού μπορεί να μας προστατέψει ενάντια στην μετάδοση του έρπη των γεννητικών οργάνων χωρίς όμως να αποκλείει την μετάδοση του ιού.

Ο έρπης των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται με μικρές ερυθρές κυκλικές διαβρώσεις, οι οποίες παρουσιάζουν μικρές φουσκαλίτσες που, όταν σπάσουν με ελαφριά πίεση, τρέχει διαυγές υγρό. Η βλάβη είναι επώδυνη.

Απο την στιγμή που θα εκδηλωθεί κλινικά ο έρπης των γεννητικών οργάνων είναι ορθό να γίνεται άμεσα είτε τοπική θεραπεία(με κρέμες ή αλοιφές) είτε συστηματική θεραπεία(με φάρμακα) για να αποφευχθεί η εξάπλωση και η μετάδοση του.

Η θεραπεία με την χρήση υπερπαλμικού laser σε πληγές και σε έλκη που μπορεί να έχουν εμφανιστεί απο τον ιό του έρπητα έχει ευεργετικά αποτελέσματα μειώνοντας την τοπική εξάπλωση του ιού.

AddThis Social Bookmark Button
 
.