Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία

Μεσοθεραπεία ονομάζεται η έκχυση μικρών ποσοτήτων απο φαρμακευτικές ουσίες όπως αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα ή μέταλλα στον υποδόριο ιστό(μεσόδερμα) του δέρματος.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας αποσκοπεί στην ανανέωση και την βελτιστοποίηση της υφής του δέρματος.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία προσώπου επιτυγχάνεται με την έκχυση βιταμινών, μετάλλων, ενζύμων και αμινοξέων στον υποδόριο ιστό του προσώπου. Η υφή του δέρματος του προσώπου αναζωογονείται και τα αποτελέσματα είναι ευεργετικά, παράλληλα εκρίνονται αυξημένες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης ουσίες οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ανοικοδόμηση του δέρματος.

Μεσοθεραπεία για την θεραπεία της κυτταρίτιδας

Η θεραπεία η οποία αφορά την υποχώρηση της κυτταρίτιδας συσχετίζεται με την παρουσία της καφείνης ως δραστικό συστατικό.Ο τρόπος δράσης επικεντρώνεται στη λύση των λιποκυττάρων, στη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και στην παροχέτευση της λέμφου. Άλλη δραστική ουσία η οποία χρησιμοπιείται για την υποχώρηση του τοπικού πάχους είναι η φωσφατιδυλοχολίνη η οποία είναι ένα φωσφολιπίδιο.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται με λεπτές βελόνες και η έκχυση της ουσίας γίνεται στον υποδόριο ιστο του δέρματος. Πριν απο την θεραπεία χρησιμοιποιείται αναισθητική κρέμα και οι ενέσεις γίνονται πολύ κοντά η μια στην άλλη.