Τριχόπτωση – Γυναικεία

Τριχόπτωση – Γυναικεία

Η γυναικεία τριχόπτωση προσβαλλει το 15% περίπου των γυναικών, κατά τη διάρκεια της ζωής τους, με το ποσοστό του 40% να εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 40 ετών. Μετά την ηλικία των 50, περισσότερες από τις μισές γυναίκες αντιλαμβάνονται  σημαντικες ενδείξεις τριχόπτωσης. Το θέμα της γυναικείας τριχόπτωσης είναι πολύ ευαίσθητο  και επιβαρύνει ψυχολογικά τις περισσότερες γυναίκες ακόμα και σε πρώιμο στάδιο, καθώς τα μαλλιά αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο της γυναικείας εμφάνισης.

Aφού εντοπιστεί το πρόβλημα, επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος θεραπείας της γυναικείας τριχόπτωσης. Η θεραπεία μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση φαρμακευτικής ουσίας.  Επίσης η θεραπεία με απεστιασμένο Laser είναι μια σύγχρονη συμπληρωματική θεραπεία της ανδρικής και της γυναικείας τριχόπτωσης που εφαρμόζεται αναλόγως με την περίπτωση.

Η θεραπεία τριχόπτωσης με laser  είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές.

Θεωρείται ότι η ενέργεια του laser  δρα με δύο τρόπους:

  • Διεγείρονται τα ενεργειακά κύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγη atp.
  • Διεγείρεται η τοπική αιμάτωση του δέρματος της περιοχής που παρουσιάζει αλωπεκία με αποτέλεσμα την αύξηση της τρίχας σε μήκος και σε διάμετρο.


Τα αποτελέσματα της θεραπείας με laser έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της τριχόπτωσης , και επισης σημαντικο ειναι η εμφανιση νέων τριχων που παρατηρείται. Παράλληλα, αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας, και ατα αυτον τον  τροπο βελτιώνει την εμφάνιση και τον όγκο των μαλλιών.


Το PRP συμβαλλει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων,τροφοδοτωντας την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

Η νέα θεραπεία τριχόπτωσης PRP αποτελεί μία πρωτοποριακη μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες, χρησιμοποιωντας τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων των αιμοπεταλίων του αίματος και είναι ιδιαιτερα αποτελεσματική.

Η θεραπεία τριχόπτωσηςPRP πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία . Το γεγονός ότι το υλικό που χρησιμοποιειταιι προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό καθιστά την θεραπεια ασφαληγια την υγεία χωρις παρενέργειες.

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, εχοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέ τη ενεργοποίηση  αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων της περιοχής και την αναγέννηση των κυττάρων.