Σεξολογικό Κέντρο

Το μήκος του πέους εμφανίζει μεγάλες διακυμάνσεις σε χάλαση. Υπάρχουν άνδρες με πέος 3-4 εκ σε χάλαση πού σε στύση φθάνει τα 12-13 εκ.

Γι΄αυτό η μέτρηση του μήκους του πέους γίνεται πάντα σε τέλεια στύση, σε ύπτια θέση, με χάρακα πού στηρίζεται από πάνω στην ηβική σύμφυση, μετρώντας την απόσταση από την ηβική σύμφυση μέχρι την κορυφή της βαλάνου, χωρίς το δέρμα της ακροποσθίας.

Ανικανότητα ονομάζουμε την αδυναμία ενός ατόμου να έχει σεξουαλικές σχέσεις λόγω της μη ύπαρξης στύσης. Η ανικανότητα αποτελεί πολλές φορές συνέπεια της σεξουαλικής ανεπάρκειας. Με τον όρο σεξουαλική ανεπάρκεια  εννοούμε τη χαλαρότητα στύσης, την ταχεία εκσπερμάτωση, τη γρήγορη χαλάρωση μιας φυσιολογικής στύσης ή ακόμα την έλλειψη επιθυμίας για τη σύναψη σεξουαλικής σχέσης.

Ανάλογα με την αιτία που την προκαλεί, διακρίνουμε την ανικανότητα σε ανατομική, ενδοκρινική ή ορμονική, αγγειακή (Αθηρωμάτωση αρτηριών - κυκλοφορικό πρόβλημα) και ψυχολογική - ψυχογενή.

Αδυναμία εκσπερμάτωσης είναι πάθηση που μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν πρωτοπαθής ή και δευτεροπαθής. Γενικά η διαταραχή αυτή θα έπρεπε να χαρακτηριστεί σαν το αντίθετο της πρόωρης εκσπερμάτωσης. Συνήθως τα άτομα με αδυναμία εκσπερμάτωσης έχουν ισχυρή στύση και πάντα η αδυναμία εκσπερμάτωσης εμφανίζεται όταν το πέος βρίσκεται στον κόλπο της γυναίκας.

Πρόωρη εκσπερμάτωση είναι μια σεξουαλική διαταραχή, η οποία είναι πολύ συνηθισμένη. Σαν πρόωρη εκσπερμάτωση, βασικά, θεωρείται η αδυναμία του άνδρα να συγκρατήσει την εκσπερμάτωση για τα πρώτα τριάντα δευτερόλεπτα από τη στιγμή της εισαγωγής του πέους στο γυναικείο κόλπο.

Οι διαταραχές της γυναικείας σεξουαλικής συμπεριφοράς έχουν συνήθως ψυχοσωματικά αίτια. Μια από τις κύριες αιτίες της σεξουαλικής ανοργασμίας της γυναίκας είναι όταν ο σύντροφός της πάσχει από πρόωρη εκσπερμάτωση.

Πέραν του ότι ουδέποτε προλαβαίνει να φτάσει σε οργασμό, νιώθει αδικημένη και ότι ο σύντροφός της αδιαφορεί γι' αυτήν. Είναι πάντως πολύ δύσκολο να κατατάξεις τη γυναικεία ανεπάρκεια σε κάποιο συγκεκριμένο και απόλυτο αίτιο.