Επιμήκυνση πέους – επί βραχέως χαλινού

Επιμήκυνση πέους – επί βραχέως χαλινού

Το μήκος του πέους εμφανίζει μεγάλες διακυμάνσεις σε χάλαση. Υπάρχουν άνδρες με πέος 3-4 εκ σε χάλαση πού σε στύση φθάνει τα 12-13 εκ.

Γι΄αυτό η μέτρηση του μήκους του πέους γίνεται πάντα σε τέλεια στύση, σε ύπτια θέση, με χάρακα πού στηρίζεται από πάνω στην ηβική σύμφυση, μετρώντας την απόσταση από την ηβική σύμφυση μέχρι την κορυφή της βαλάνου, χωρίς το δέρμα της ακροποσθίας.

Το “φυσιολογικό” μήκος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 11 έως 15 εκ. με συνηθέστερο μήκος 12-14 εκ. και ΜΟ 13 εκ.

Μικροφαλία, δηλαδή βραχύ πέος, υπάρχει όταν το μήκος του σε στύση δεν ξεπερνά το 10 εκ. Σαν αιτίες μικροφαλίας θεωρούνται οι ορμονικές διαταραχές, η κληρονομικότητα και η εισολκή του πέους ενώ δεν αποκλείονται κλιματολογικά και διατροφικά αίτια.

Η μικροφαλία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ψυχολογικές διαταραχές, ανικανότητα, οικογενειακά και κοινωνικά προβλήματα. Γι΄αυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα με χειρουργική επέμβαση, φαρμακευτική αγωγή και ψυχολογική υποστήριξη. Επι σοβαρών δερματολογικών παθήσεων της άκροποσθίας του πέους όπως επι σκληροατροφικού λειχήνα ή καρκινώματος του δέρματος της πόσθης μπορεί να διαταραχθεί η ελαστικότητα με αποτέλεσμα να έχουμε διαταραχές στην έξοδο της βαλάνου λόγω σκλήρυνσης του δέρματος (από το σκληροατροφικό λειχήνα ή τον καρκίνο του δέρματος). Η αφαίρεση δερματικής βλάβης με laser CO2 μπορεί να αποκαταστήσει τη βλάβη στη περιοχή.