Λιποαναρρόφηση

Λιποαναρρόφηση

Λιποναρρόφηση ονόμαζεται η αναρρόφηση λίπους στον άνδρα και στην γυναικά από περιοχές του σώματος με αυξημένη συγκέντρωση αποθηκευτικού λίπους. Οι περιοχές αυτές είναι οι γλουτοί, οι μηροί, τα γόνατα, η κοιλιά, το πλάγιο θωρακικό τοίχωμα, ο λαιμός, η κοιλιά, και οι μαστοί. Η επέμβαση λιπαναρόφησης εφαρμόζεται πολύ συχνά στους άνδρες που εμφανίζουν γυναικομαστία(παρουσία γυναικείου στήθους) καθώς και στην περιοχή του λαιμού(διπλοσάγονο).

Η επέμβαση λιποαναρρόφησης πραγματοποιείται με γενική αναισθησία εκτός αν η αναρρόφηση λίπους αφορά μικρές, μεμονωμένες περιοχές του σώματος οπότε μπορεί να γίνει με τοπική αναισθησία ή μέθη. Η αναρρόφηση του λίπους γίνεται με ειδική κάνουλα πού εισάγεται κάτω από το δέρμα από τομή 2-3 χιλ. και συνδέεται μέσω ειδικού σωλήνα με συσκευή ισχυρού κενού.Σε ορισμένες περιπτώσεις εφόσον ενδείκνεται μπορεί και να χρησιμοποιηθούn και κάνουλες υπερήχων. Η διάρκεια της επέμβασης λιποαναρρόφησης εξαρτάται απο την εντόπιση και την ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί.

Οι μοντέρνες τεχνικές λιποαναρρόφησης εξασφαλίζουν την επιτυχημένη αφαίρεση λίπους η οποία συνοδέυεται απο την παρουσία αισθητά μικρότερου μετεπεμβατικού πόνου και άριστου αισθητικού αποτελέσματος για τον ασθενή. Μετά την επέμβαση της λιποαναρρόφησης ο ασθενής συνίσταται να φοράει εφαρμοστά-ελαστικά κορσέ για να υποβοηθηθεί το μετεπεμβατικό οίδημα.

Η λιποαναρρόφηση εξασφαλίζει θεαματικά αποτελέσματα εξαφανίζοντας μόνιμα και οριστικά το εντοπισμένο υπερβολικό λίπος υπό την προϋπόθεση ότι γίνεται από έμπειρο πλαστικό χειρουργό, σε άριστες συνθήκες. Το τελικό αποτέλεσμα εμφανίζεται σταδιακά σε 3 μήνες μετά την επέμβαση.