Κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

CELLULITE

Κυτταρίτιδα και τοπικό πάχος.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ?

Κυτταρίτιδα ονομάζουμε την εναπόθεση υπερτροφικών λιποκυττάρων κατά σωρούς σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος όπως (γλουτούς, μηρούς, γόνατα κλπ) που συνδιάζεται απο λιπώδη διήθηση και ίνωση και έχει σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση του δέρματος στα σημεία αυτά να μοιάζει σαν “φλοιό πορτοκαλιού”.

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ?

Ουσιαστικά η κυτταρίτιδα είναι μια τοπική λιποδυστροφία που μπορεί να οφείλεται:

 

  • Κυτταρίτιδα απο ορμονικούς παράγοντες (διαταραχές εμμηνόρρυσης, εγκυμοσύνη, εμμηνόπαυση).
  • Κυτταρίτιδα απο διατροφικές συνήθειες (λίπη, υδατάνθρακες, αλκοόλ, κάπνισμα).
  • Κυτταρίτιδα απο διαταραχές του μεταβολισμού λιποκυττάρων.
  • Κυτταρίτιδα απο διαταραχές της μικροκυκλοφορίας.
  • Κυτταρίτιδα απο φλεβική ή χρόνια λεμφική στάση.
  • Κυτταρίτιδα απο παχυσαρκία.

Επίσης, με τα χρόνια, με την ηλικία το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και τη σφριγηλότητά του, γιατί οι κολλαγόνες και ελαστικές ίνες χαλαρώνουν, ξεχειλώνουν και δεν αντικαθίστανται από άλλες, καλής ποιότητος, όπως συμβαίνει σε νεαρότερες ηλικίες, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση του δέρματος.

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΧΟΥΣ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί δύο διαφορετικά προβλήματα, εφαρμόζουμε συνδυαστικά τη ενδολιπικη λιπολυση,το LASER  και το συστημα λιπογλυπτικης συσφυξης και μειωσης τοπικου παχους αλλα και κυτταριτιδας .

Ο μοναδικός συνδυασμός των 3 αυτών θεραπειών μας επιτρέπει να έχουμε λιπολυτική, αγγειοσυσταλτική, και αποιδηματική δράση και με το απεστιασμενο LASER τη θέρμανση των ιστών του χορίου, των λιποκυττάρων και των κυττάρων κολλαγόνου που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, μέχρις ότου αυτά συσταλούν και το δέρμα γίνει πιο σφικτό.

Επιπλέον, ως αντίδραση στην εσωτερική θερμική βλάβη για την αποκατάστασή της, ο οργανισμός ενεργοποιεί τους ινοβλάστες για την παραγωγή νέου κολλαγόνου, παρέχοντας έτσι μακροχρόνια σύσφιξη του δέρματος με αποτέλεσμα ένα υγιέστερο, πιο λείο δέρμα και μια πιο νεανική εμφάνιση.

Οι θεραπείες γίνονται εναλλάξ ανά εβδομάδα για ένα σύνολο 5 με 15 θεραπειών αναλογως το προβλημα που υπαρχει.

CELLULITE