Τριχόπτωση – Ανδρική

Τριχόπτωση – Ανδρική

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η πιο συχνη μορφή ανδρικής τριχόπτωσης και ευθύνεται για το 95% των περιπτώσεων αλωπεκίας.

Αρχικά εμφανιζεται υποχώρηση της μετωπιαίας γραμμής που εξελίσσεται σε αραίωση στο εμπροσθιο, και στην συνεχεια στην κορυφή της κεφαλης. Το πίσω μέρος και τα πλαϊνά του τριχωτού της κεφαλης διατηρούν στο μεγαλύτερο ποσοστό την υπάρχουσα τριχοφυΐα.

Η ανδρογενετική αλωπεκία ωφειλεται σε πολλαπλους παραγοντες, ο κυριοτεροι ειναι: η γενετικη προδιάθεση, τα ανδρογονα (ανδρικες ορμονες) και η μειωση της αναγενης φασης του κυκλου τηα ζωης της τριχας. 


Ωστοσο, σε ορισμενες περιπτώσεις η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται στηn λήψη φαρμάκων, σε αναιμία, σε προβλήματα του θυρεοειδούς, σε δερματολογικές παθήσεις, σε διατροφικές ανεπάρκειες κ.α.

 

Στην ανδρογενετικη αλωπεκια, τα τριχοθυλάκια στο επάνω και μπροστινό μέρος του τριχωτού είναι επιρρεπή και ευαίσθητα στην παρουσία της ορμόνης διυδροτεστοστερόνης (DHT) που ειναι παραγώγο της τεστοστερόνης. Η τεστοστερόνη, μέσω της επίδρασης του ενζύμου 5-ααναγωγάση μετατρέπεται σε DHT, η οποία εισέρχεται στα τριχοθυλάκια, επιδρά στους υποδοχείς τους και προκαλεί μεταβολές στη λειτουργία τους.

Κατα αυτον τον τροπο τα τριχοθυλάκια συρρικνώνονται  σταδιακα σε κάθε κύκλο ζωής της τρίχας: κάποια από αυτά αδρανούν και κάποια δεν μπορουν να παράγουν υγιείς τρίχες: παράγουν όλο και μικρότερες σε διάμετρο τρίχες και ορισμενες φορες πιο ανοιχτόχρωμες(miniaturization). Αυτό εξηγει και την αρχικη εικόνα ελάττωσης της πυκνότητας των μαλλιών που όμως δεν οφείλεται στην πτώση τριχών, αλλά στην προοδευτική λέπτυνση και σμίκρυνσή τους.

Ως αποτέλεσμα, επέρχεται βαθμιαία η τριχόπτωση και ο πιο συχνος τύπος της ειναι  η ανδρογενετική αλωπεκία.

Η θεραπεία τριχόπτωσης με laser  είναι ανώδυνη, αναίμακτη και χωρίς επιπλοκές.

Θεωρείται ότι η ενέργεια του laser  δρα με δύο τρόπους:

  • Διεγείρονται τα ενεργειακά κύτταρα του τριχοθυλακίου με αποτέλεσμα την αυξημένη παραγωγη atp.
  • Διεγείρεται η τοπική αιμάτωση του δέρματος της περιοχής που παρουσιάζει αλωπεκία με αποτέλεσμα την αύξηση της τρίχας σε μήκος και σε διάμετρο.


Τα αποτελέσματα της θεραπείας με laser έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση της τριχόπτωσης , και επισης σημαντικο ειναι η εμφανιση νέων τριχων που παρατηρείται. Παράλληλα, αυξάνει τη διάμετρο της τρίχας, και ατα αυτον τον  τροπο βελτιώνει την εμφάνιση και τον όγκο των μαλλιών.


Το PRP συμβαλλει στην αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων,τροφοδοτωντας την περιοχή της τριχόπτωσης με ενεργοποιημένα κύτταρα που αναλαμβάνουν τη διαδικασία της αναγέννησης.

Η νέα θεραπεία τριχόπτωσης PRP αποτελεί μία πρωτοποριακη μέθοδο για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης σε άνδρες και γυναίκες, χρησιμοποιωντας τις αναγεννητικές ιδιότητες των Αυξητικών Παραγόντων των αιμοπεταλίων του αίματος και είναι ιδιαιτερα αποτελεσματική.

Η θεραπεία τριχόπτωσηςPRP πραγματοποιείται με απλή αιμοληψία . Το γεγονός ότι το υλικό που χρησιμοποιειταιι προέρχεται από τον ίδιο τον οργανισμό καθιστά την θεραπεια ασφαληγια την υγεία χωρις παρενέργειες.

Οι Αυξητικοί Παράγοντες είναι πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σώμα μας και το βοηθούν να αποκαταστήσει τους ιστούς που δυσλειτουργούν ή έχουν υποστεί βλάβη, εχοντας αναγεννητική και αναπλαστική δράση. Αυτό επιτυγχάνεται μέ τη ενεργοποίηση  αδύναμων ενήλικων βλαστοκυττάρων της περιοχής και την αναγέννηση των κυττάρων.