Καρκίνοι Δερμάτος

Καρκίνοι Δερμάτος

Καρκίνοι Δερμάτος.

Βασικοκυτταρικο καρκινωμα.

Το βασικοκυτταρικο καρκινωμα η αλλιως βασικοκυτταρικο επιθηλιωμα κυτταρων δερματος, αποτελει τη συχνοτερη μορφη καρκινου δερματος. Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ένας μη μελανοκυτταρικός καρκίνος του δέρματος που προερχεται από τα βασικά κύτταρα, δηλαδή, μικρά, στρογγυλά κύτταρα που βρίσκονται στο κατώτερο στρώμα της επιδερμίδας.(βασικη στοιβαδα) Ειναι και ο συχνότερος καρκίνος του ανθρωπίνου είδους. Η πρόγνωση ασθενων με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι εξαιρετική καθώς το βασικοκυτταρικο καρκινωμα προκαλει μονο τοπικη διηθηση και καταστροφη ιστου και συνηθως η βλαβη ειναι μονηρης. Το βασικοκυτταρικο καρκινωμα του δέρματος συνήθως αναπτύσσεται στο δέρμα που εκτίθεται στην ηλιακη ακτινοβολια,σε περιοχες οπως το κεφάλι, το λαιμό και το πίσω μέρος των χεριών. Επισης,το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα εμφανιζεται συχνα στο πρόσωπο και συγκεκριμενα στη μύτη. Ωστοσο είναι δυνατόν να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, συμπεριλαμβανομένων του κορμού, των ποδίων και των χεριών. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν solarium η που εκτειθενται συχνα λογω εργασιας η  καποιου σπορ στον ηλιο (γεωργοι,ψαραδες,ιστιοπλοοια,κολυμβηση κ.α.)έχουν πολύ υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης βασικοκυτταρικού καρκινώματος στο σωμα. Αυτό το είδος του καρκίνου του δέρματος αναπτύσσεται αργά. Η θεραπεία είναι απαραιτητη, διότι το βασικοκυτταρικο επιθηλιωμα  επεκτεινεται εν τω βαθει , καταστρέφοντας τον ιστό του δέρματος αλλα και τα οστά εάν αφεθεί για καιρό.

 SOS ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΤΑΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΛΗΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΟΥΛΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ ΣΥΧΝΑ.

Η θεραπεια του βασικοκυτταρικου καρκινωματος συνισταται σε αφαιρεση και αναλογα με το ειδος του(επιφανειακο,οζωδες,ελωτικο κ.α.)μπορει να αφαιρεθει χειρουργικα η και με χειρουργικο LASER διδοντας εξαιρετικο αισθητικο αποτελεσμα και γρηγορη αναρρωση. Παντα προ της επεμβασεως  προηγειται ψηφιακη χαρτογραφηση και δερματοσκοπηση της βλαβης οπου και υπαρχει η χαρακτηριστικη εικονα διαγνωσης βασικοκυτταρικου καρκινωματος.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΣΙΚΟΚΥΤΑΡΙΚΟΥ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΟΣ ΜΕ LASER CO2